Tänu kõikvõimalikele filmidele oli mul tekkinud New Yorkist enda arvates tekkinud üsna hea ettekujutus ning suuresti ei pidanud ma üllatuma. Kuid kõik on siiski kümme korda kõrgem, suurem ja valjem. Ning see müra on meeletu. Samas olin väga üllatunud, kui vaikseks jääb nii suur linn öösel. Võiks ju arvata, et nii suur metropol ei maga kunagi. Ning ilmselt ei magagi, kuid ma ei osanud kuidagi oodata Mannhathani tänavatel täielikus vaikuses koju jalutada.

Olles nüüdseks näinud, kui jalakäijate vaenulikud USA linnad võivad olla, on sellega võrreldes Mannhathan tõeliselt mugav ka üheks korralikuks turisti ringkäiguks. Kuid kui sul on selle hiiglasliku linna avastamiseks vaid paar päeva, on vihm New Yorkis täielik nuhtlus.

Kuid üks ägedamaid kogemusi New Yorkist tuli stand-up klubist “Stand”. Samas tasub stand-up komöödia etendust valides vaadata kindlasti täpsemalt piletite tingimusi, kuna tihti kuulub piletite juurde kaks kohustuslikku jooki ning nii võib ühele sellisele õhtule kuluda pool Tallinna korteriüüri.

Lõpuks pidime ära andma ka oma koduks olnud matkaauto. Viimase öö magasime kesklinna kämpingus vaatega Vabadussambale, mis oli kõige ideaalsem lõpp kuu aega kestnud reisile.