Los Angeles

Los Angeles on lihtsalt nii suur linn, et selle ühest otsast teise sõitmiseks võtab aega üle pooleteise tunni ja seda suures osas mööda kiirteed. Praktiliselt 100 kilomeetrit. Niisiis peab Los Angelest külastades üsna täpselt ette planeerima, mida teha ja vaadata.

Saime Los Angeleses kokku oma sõpradega, kes ka juhuslikult USAs parajasti reisisid. Kuna me tahame suurlinnu oma reisil pigem vältida, veetsime LAs ühe päeva ning otsustasime okeaani ääres mereõhku hingata.

Üks olulisemaid kohti siin rannikul on Santa Monica kai, mis ehitati tegelikult 1909. aastal kanalisatsiooni mere juhtimiseks. Õnneks on see funktsioon juba ammu ajalugu ning nüüd on see üks suur meelelahutuskeskus. Restoranid, lõbustuspark, suveniiripoed, akvaarium ja kontserdid. Lisaks lõpeb siin küll ajalooline maanatee Route 66, kuid meie jaoks on see tinglikult veel kõige algus.

Muscle Beach on kolmekümnendatel USAs alanud fitnessi-boomi sünnikoht, kus muskleid pumbata. Seda jõusaali rannal peetakse üheks olulisemaks võtmeks, tänu millele kulturism ja jõutõstmine nii popluaarseks sai.

El Matador rand Malibus on ilmselt üks pildistatumaid randasid siin rannikul. Ja siin polegi midagi imestada – vaated ookeanile ning kaljudele on tõesti hingetuks võtvad.

Soovitus – kui sa satud Los Angeleses olema esmaspäeva õhtul, külasta kindlasti The Bardot Club’i, kus toimub kontserdite sari “School Night”. See on esmaspäevaõhtune üritus, kus kuulajad saavad sisse ning muusikud esinevad tasuta. Ning produtsendid nopivad parimaid palu. Pane ennast aga enne listi http://www.itsaschoolnight.com/.