Juuli alguses avati Pärnus uus kuurorthotell Estonia Resort Hotel & Spa koos spaa- ja veekeskusega, mistõttu sõitsimegi järgmist spaatesti tegema suvepealinna värskesse spaahotelli.

Estonia Resort Hotel & Spa koosneb kahest majast. Ühes asub hotell koos restoraniga ja teisest leiab spaa, saunakeskuse ja konverentsiruumid. Hooned on omavahel koridoriga ühendatud, nii et kindlasti ei pea hommikumantli väel toast õue kaudu spaakeskusesse lippama.

Hotelli sisseregistreerimine läks libedalt ja peagi saimegi oma toa üle vaadata.

Standardtuba.

Ööbisime standardtoas, mis oli väga helgetes ja valgetes toonides. Nii toas kui mujal hotellis kõndides oli õhust aru saada, et hoone on hiljuti renoveeritud, näiteks võis selgelt tunda värskelt töödeldud puidu lõhna. Hotellis ringi liikudes oli igal pool tunda, et rõhku on just pandud kodumaise tunde kandmisele, näiteks kattis restoranipõrandat eestimaise mustriga kate ja spaaprotseduurides oli kasutatud Eesti pärimusmeditsiinist pärit tarkusi.

Vaata ka varasemaid spaateste:

Spaa- ja saunakeskuses proovisime kõiki saunu, mille temperatuurid erinesid märgatavalt. Alates Rõõmu saunast (36-40 °C) kuni Kuuma koha nime kandva saunani välja (100 °C). Kokku on kompleksis üheksa sauna. Saunad paiknesid ringikujuliselt ümber väliterassi, kus oli võimalik päevitustoolil lamada või hüpata mullivanni. Istusime soojas mullivannis samal ajal, kui väljas hakkas vihma sadama.

Väliterassi kaudu oli võimalik minna suitsusauna, kus temperatuuriks 70-80 °C. Bassein polnud eraldusribadega sportimiseks mõeldud ujula-tüüpi bassein, vaid pigem nautimiseks ja suplemiseks tehtud lõõgastusala. Basseini kõrval asus ka baar, kust oli võimalik raha eest tellida kokteile või juua jahutatud tasuta maitsevett.

Spaaprotseduuridest testisime kahte kehahoolitsust, mida kumbki meist polnud varem proovinud. Esimese päeva pärastlõunal katsetasime piimavanni mee ja lavendliga. Selleks valati juba muude ainetega täidetud mullivanni klaaspudelist liitri jagu piima ning jäigi üle vaid vanni hüpata. Piimavannil on kooriv toime ja lavendel mõjub üldplaanis rahustavalt. Seanss kestis pool tundi. Loomulikult oli võimalik pärast lõõgastumist duši alt läbi käia.

Järgmisel hommikul ootas ees pikem protseduur. Alguses toimus massaaž kanepi kehakoorijaga ja seejärel pandi meid mõlemaid veerandiks tunniks kehamähisesse. Pärast kiledest ja rätikutest vabanemist juhatati kanepi-meresoola vanni, mis tundus värvuselt kanepile sarnaselt veidi rohekas. Pärast tunniajase protseduuri kestmist oli nahk tõeliselt pehme ja siidine.
Hotelli restoran.

Hommikusöök toimus restorani Noot ruumides. Hea ilma korral on võimalik väliterrassil einestada, kuid meie juhtusime sinna üsna eestimaiselt jahedal ja tuulisel suvepäeval. Valikus oli võileivamaterjali, praetud muna, erinevaid liha- ja kalatooteid (peekon, soolalõhe, vorstid jne), koogikesi, müslisid ja värskeid puuvilju. Jookidest oli võimalik klaasi või kruusi valada erinevaid mahlu, kamaga hapupiima, joogijogurteid ja teed-kohvi.

Kui üldse midagi mugavusest kõrvalekalduvat oli, siis ainukese asjana võis märkida vaid ühel protseduuril olnud natuke liiga kuuma vett. Kuid väga meeldiva klienditeeniduse, vee kiire parajaks reguleerimise ning lisa-aja pakkumisega tehti seegi pisiasi korda, nii et klient võis igati rahule jääda.