Esialgu vaid väikene teekene läbi raba vesiroosidega palistatud ujumiskohani oli teada vaid kohalikule rahvale. Hiljem pikendas RMK laudteed laugaste vahelt üle raba tagasi Eidapere-Mukri kruusatee äärde. Keset laudteed asub Mukri vaatetorn, mis praegu on suletud pehkinud tugipostide tõttu. Turbasse jäävad seitsme meetri pikkused vaatetorni püsti hoidvad raudpostid, millel pole viga midagi, kuid mädanema on läinud maapealsed puust palgid, mis hoiavad ülal 14 meetri kõrgust torni. Raja lõpus, umbes 2,4 km pärast on katusealune koos piknikukohaga: lauad-pingid, kuivkäimla, veekogu, lõkkekoht.
Mukri rabaraja puuduseks on see, et huvitav teekond lõpeb sirge kruusatee ääres, millelt alustati, kuid mitte samas kohas. Ligi paar kilomeetrit tuleb lõpust algusse tagasi kõndida mööda igavat kruusateed. Selle ebamugavuse korvab aga omapärane raba, millel mitmed ilmselt põhjaveest toitu saavad veesilmad, mis annavad toitu ka vesiroosidele. Mukri rabarada jääb ka RMK Oandu-Ikla matkateele (370 km).

Laudtee on tõesti kohati halvas olukorras - lauad lahti, naelad väljas, nagu hoiatatakse matkaraja kodulehel, kuid siiski täiesti läbitav. Vaid rohkem ettevaatust on vaja laudadele astudes. Mukri järves saab ujuda - põhi on mudane, vesi tume.