Kopenhaagen on suuruselt väike, kuid hingelt rikas metropol. Siin on kõigile midagi sobivat, nii noortele puhkajatele kui ka perega reisijatele. Vaba atmosfäär, mõnusad kohvikud, hinnatud galeriid, palju muuseume ja enneolematu arv Michelini tärnidega pärjatud restorane teevad Kopenhaagenist ühe enim külastatava linna Euroopas.

Loe, milliseid paiku Kopenhaagenis külastada tasub!

Tycho Brahe Planetarium

Elamuskeskus, mis on sobilik külastamiseks kogu perega. Põhjamaade kõige olulisemas astronoomia- ja kosmoseuuringute keskuses on erinevaid näitusi kogu universumist. Siin Tycho Brahe Planetaariumis olles on sul tunne, nagu viibiksid just praeguses ajas ja hetkes kosmoses, planeetide vahel, vee all või hoopis Amazonase džunglis. Hetkel kõige kaasaegsema tehnoloogiaga varustatud kinosaalid pakuvad filmiprogrammi näitamiseks midagi nii enneolematut, et mõisted IMAX ja 3D saavad keskust külastades hoopis teise tähenduse.

Lõbustuspargid

Kopenhaagenis asub kogunisti kaks lõbustuparki ja meie soovitame külastada neid mõlemaid. Kogunisti maailma kõige vanem lõbustuspark Bakken on Taani üheks au ja uhkuse etaloniks. Olles üks kõige atraktsiooniderohkeim lõbustupark, pakub Bakken oma imekaunite parkidega ka mõnusat ajaveetmist. Sõida ameerika mägedel, mine vabalangemise atraktioonile, külasta kohvikud, pea piknikku või jaluta 400 aasta vanuse puu juurde. See kõik asub ühel väiksel alal ja sissepääasupiletit ei ole vaja lunastada.

Teine lõbustuspark, mis samuti asub Kopenhaageni kesklinnas, Tivoli Gardens, on jällegi Põhjamaade suurim. Lisaks paljudele ja erinevatele atraktsioonidele, kohvikutele ja restoranidele, on Tivoli Gardens tuntud oma valguskujunduse poolest. Nimelt vaatepilt, mis avaneb, kui õhtutunnid hakkavad saabuma, on lihtsalt sõnuseletamatult kaunis.

Den Blå Planet

Taani riiklik akvaarium Den Blå Planet avati alles viis aastat tagasi ning see on Põhjamaade kõige suurem akvaarium. Tehnikaimed ja ehitusinseneride uskumatud lahendused annavad igale külastajale tunde, nagu viibiksid ise haide, raide ja muude kalade keskel. Siin on esindatud pea kõik tuntud ja vähem tuntud mereelukad.

Christiania

Taani kuulus linnaosa Christiania, mis on omanäoliseim kogu maailmas, on nüüdseks juba üle 40 aasta püsinud vabalinnana. Christiania sai alguse hipikultuurist ning on siiani säilitanud enda seadused, põhikirja ja isegi oma valuuta. Neil puudub kindel valitsus ja otsused kinnitatakse ühistel koosolekutel hääletamise teel.

Taani Disainimuuseum

Armsas Nyhavni piirkonnas asuv Taani Disainimuuseum, mille näitusi on esile toodud nii ajakirjanike, blogijate kui ka teiste riikide muuseumite poolt. Hoolikalt valitud kogud, kollektsioonid ja väljapanekud teevad sellest ühe kõige hinnatuma muuseumi maailmas.

Michelini tärniga hinnatud restoranid

Kopenhaagenis on au olla pärjatud Michelini tärnidega lausa 15 erineval restoranil, mis kõik asuvad Kopenhaageni kesklinnas. 3 tärni on omistatud restoranile Geranium, 2 tärniga on pärjatud restorani AOC ning 1 tärniga hinnatud restoranid on 108, Kong Hans Kælder, Marchal, Clou, Studio, Relæ, Den Røde Cottage, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Søllerød Kro, Kadeau.

Pikemalt saad Kopenhaageni võludest lugeda Nordica lehel — SIIN!

Kas tekib isu Kopenhaagenisse minna? Reisijuht igatahes juba käis ja tegi sellest ilusast linnast vabas vormis pilte ka, vaata suurt galeriid: