1. Avasta mitmekihiline kohalik kultuur

Pole parimat viisi Minski ehtsa kultuuri avastamiseks kui kohalik rahvamuusika, rahvatantsud ja muinaslood. Selleks on linnas mitmeid kohti Valgevene rahvalaulikute ja ansamblite kuulamiseks, rahvatantsuõhtutel osalemiseks või mõnes töötoas osalemiseks.

Galerii Ў (Галерэя Ў) on kaasaegse Valgevene kultuuri keskpunktiks ja on kuulus oma mitmete ürituste poolest: näiteks luuleõhtud, raamatuesitlused ja seminarid. Valgevene keelest tuleb sealsetel üritustel küll aru saada, aga muusika on mõistagi arusaadav ka keeleoskusteta.

Graffiti pakub elava muusikaga ansambleid mitu korda nädalas, RE:PUBLIC on aga tuntud kui parim kontserdipaik linnas (see pole aga iga päev avatud, tark on uurida ürituste toimumiskava enne minekut).

Nn anti-caféCome_In” pakub Minskis aga haruldast elamust sellega, et maksustab vaid kohvikus viibimise aega, mitte tarbitud söökide ja jookide eest. Kuid sealt on raske minema saada, sest kogu aeg toimub midagi põnevat.

Fisher’s House on aga esimene Minski sedasorti anti-café ja seal võib kõige tõenäolisemalt ka huvitavate kohalikega tuttavaks saada ning uusi sõpru leida. Suitsetamise- ja alkoholikeeld teeb koha veel eriti hubaseks.

Lisaks Valgevene rahvuslikele kohtadele leiad muidugi alati linnast ka rahvusvahelise köögiga asutusi ja kontserdipaiku. Kui oled Rock'n'Rolli fänn, siis mine Doodah King Bari ja võidki sukelduda Lääne kultuuri nautima. Lisia Naras saab kuulata iiri muusikat ja tantsida nagu iirlane.

2. Kuula andekaid tänavamuusikuid

Nagu paljudes suurtes linnades, nii ka Minskis teenivad omale lisaraha paljud noored muusikud ja tudengid, kes esinevad tänavatel. Kindlasti kohtud nendega linnas jalutades. Mõnikord mängivad nad isegi kohalikes parkides: Mihailovski pargis või Gorki pargis, botaanikaaias või antiiksete kivide muuseumis või hoopis Sendai pargis.

Paljud neist on tõeliselt head muusikud! Kui muusikuid ei kohta, siis naudi parke ja tänavaid. Võta ühes raamat ja mingit näksimist ning lihtsalt naudi rohelust. Head kohad, kus muusikuid kohata, on ka jalakäijate tunnelid.

3. Leia kohalikelt turgudelt varjatud väärtusi

Turud on alati head kohad külastamiseks, kui oled võõral maal. Seal saab nuusutada kohalikku hõngu, leida haruldasi suveniire ja lisaks on hinnad tunduvalt odavamad.

Minskis on mitu püsiturgu: Komarovka pakub laia valikut toiduaineid, sealhulgas ka Valgevene delikatesse kohalikelt tootjatelt ning raamatuturg pakub muidugi häid raamatuid. Samas on ka hulk ajutisi turge: kui saad, külasta BelExpo näitusehalle, kui seal toimuvad turud kohaliku käsitöö ja riiete müümiseks. Samuti tasub kohalikelt küsida, kus lähikonna tänavatel, kohvikutes ja galeriides korraldatakse laatasid.

4. Lase end ära võluda kunstipärasel Minski metrool


Minsk on üks neist vähestest linnadest, kus metroosse maksab minna ka vaid lihtsalt sellepärast, et selle kunsti ja ilu nautida. Metroo arhitektuur on silmatorkav ja kõik metroojaamad on eriliselt kujundatud.

Mõned jaamad on disainitud kindla teema järgi: näiteks on Leninile pühendatud metroojaam ning proletariaadi revolutsioonile pühendatud jaam. Erilised on veel Yakub Kolase väljaku, Pushkinskaya, Oktoobri väljaku ja Uruchye nimelised jaamad.

5. Naudi müstilisust ja romantikat


Ilusate vaadete nautimiseks võta ette üks jalutuskäik
juurest
ja jätka Muzychny Peravulakini (muusika- ja teatrimuuseumini). Hiljem võib sammud seada juba vanalinna, et avastada maagiline
ja Püha Neitsi Maarja katedraal. Siis võiks jalutuskäiku jätkata Svislachi jõe kaldal ja istuda jõeäärse puu alla pingile. Sealsamas põlesid Euroopa viimased paganlikud lõkked veel 20. sajandi alguseski.