Toome teieni Business Insideri vahendusel viis soovitust, kuidas Euroopas soodsalt reisida.

1. Einesta eurooplase kombel restorani asemel piknikulinal

Euroopa restoranid ei ole odavate killast, eriti kui reisid põhiliselt pealinnades ja turistiderohketes piirkondades. Neile, kes on nõus restoraniatmosfääri vahetama väheke lihtsama keskkonna vastu, võiksid proovida hoopis piknikutekil einestamist.

Näiteks Lõuna-Euroopas reisides on lihtne leida mõnd kohalikku turgu või toidukauplust, kust saab osta juustu, sinki, värskelt marineeritud oliive ja värskelt küpsetatud saia, et pidada maha mõnus piknik.

Turul käimine on ka heaks võimaluseks proovida delikatesse, mida armastavad ka kohalikud ning mille osas on tihti raske restoranides õiget valikut teha.

2. Kõnni, vänta või reisi ühistranspordiga

Euroopas reisides ei ole tihti põhjust kasutada kalli tariifiga taksosid, kuna ühistranspordivõrk on piisavalt arenenud ning tihti on palju vahvam vaatamisväärsuste vahel liigelda hoopis kõndides või renditud jalgrattaga vändates.

3. Peatu väikestes hotellides või B&B-des

Kui uurid Expediast või mõnest sarnasest portaalist hotellide hindu, võid ehmatusest pikali kukkuda. Roomas, Londonis ja Pariisis on hotellide hinnad sageli piisavalt kõrged, et turiste heidutada.

Ent kui vaatad suurtest hotellidest veidi kaugemale, leiab Booking.com-ist või AirBnB-st väikseid hotelle või bread-and-breakfast tüüpi majutusasutusi, kus saad oluliselt soodsamalt peatuda.

4. Tasuta muuseumide päevad

Mitmetes muuseumides nii Euroopas kui mujal on nn tasuta päevad, mil on võimalik muuseumi näituseid külastada täiesti priilt. Uuri enne minekut muuseumide kodulehtedelt, ehk mahub mõni neist päevadest just sinu reisiperioodi sisse.

5. Reisi turismihooaja alguses või lõpus

See kehtib nii Euroopa kui teiste reisisihtpunktide puhul. Kui valid reisi ajaks perioodi, mil hooaeg on kas alles algamas või just lõppenud, on suurem tõenäosus saada hotellides ja lennureisidel paremaid hinnapakkumisi, samas on ilm veel reeglina piisavalt ilus.