1. Ära pildista väga rahvarikkas kohas

Trügivate inimeste vahel pole mõtet oma pildipulka välja võtta - sellega vehkides võib keegi pihta saada. Otsi mõni vaiksem nurgake, kus enesest pilt ära teha.

2. Kasuta pildipulka ainult siis, kui seda tõesti vaja

Kohas, kus saab endast pildi teha sõbra või grupikaaslase abiga, on see kindlasti mugavam ja sotsiaalsem kui "endlikepiga" jännata.

3. Jälgi reegleid

Spordivõistlustele, muuseumidesse või kontserdile pildipulka alati ei lubatagi. Mitmed maailmakuulsad muuseumid on asunud neid ära keelama, samuti jalgpallivõsitlustele on tihti ohutuse huvides keelatud sellist metallpulka kaasa võtta.

4. Ära helista telefoniga, mis on ikka veel pildipulga küljes


See võib tõesti ohtlik olla. Piisab vaid väikesest peapööramisest, kui kuni 1,5 meetri pikkune "endlikepp" teeb suure kaare ja võib halvemal juhul kedagi silma tabada.

5. Ära häiri teiste privaatsust

Proovi end pildile saada nii, et kõrvalised inimesed ei tunneks end häirituna. Paljud neist ei taha sinuga koos pildile jääda. Vali selline vaatenurk, kus teisi pildil pole või veel parem - küsi inimestelt, ega neil midagi selle vastu pole, kui nad sinu pildi taustaks jäävad.

6. Ära liialda enda pildistamisega ebasündsates olukordades

Enesepildistamine ei sobi igasse kohta. Kuigi reegleid ei pruugi olla, proovi mõelda, kas hetk on enesepildistamiseks sobiv. Internet on täis häbiposti riputatud Selfie´sid katastroofipaikadest, genotsiidimuuseumidest, matustelt. Pea piiri sellistes kohtades enesepildistamise ja pildipulkadega. See võib teisi solvata.
Barack Obama peab kõnet. Kas selfie on kohane või kohatu?

Mida võiks veel silmas pidada pildipulkade kasutamisel? Kirjuta kommentaaridesse.