1. Puhasta! Võta kaasa desinfitseeriva vahendiga immutatud salvrätikuid. Lennukis olevaid pindu on puudutanud paljud inimesed enne sind - salvrättidega saad kõik nende bakterid minema pühkida.

2. Tuuluta! Vaata, et su pea kohal olev ventilaator töötaks kogu aeg. Lisaks meeldiva jaheduse ja värske õhu nautimisele võimaldab see sul ka aevastavate, köhivate ja nuuskavate naabrite bakteritereid vältida.

3. Unusta alkohol! Vedelikupuuduse vältimine on lennureisil väga oluline - õhk on seal väga kuiv ning alkohol viib vaid su organismist veelgi vett välja. Lisaks sellele, et alkoholi tarbimise järel oled oluliselt kurnatum teeb see sind ka infektsioonidele vastuvõtlikumaks. Alkoholi ja suhkrurohkete jookide asemel rüüpa igal võimalusel vett.

4. Võta probiootikume või vitamiine! Sage lendamine põhjustab kõhukinnisust ja teisi kõhuhädasid. Probiootikumide võtmine enne ja pärast lendu aitab kõhtu korras hoida. Võta ka C-vitamiini. See on kõige lihtsam moodus külmetushaiguste eemal hoidmiseks.

5. Liigu! Pikkadel lennureisidel on väga oluline aegajalt püsti tõusta ja liikuda. Jaluta edasi-tagasi mööda vahekäiku või venita oma kohal istudes jalalihaseid, et veri käima ajada. Lennukis võimlemiseks on olemas isegi spetsiaalseid abivahendeid.