Kui juba minna suvesoojust otsima, siis minna kindla peale. Nendes viies kohas on päike garanteeritud - nagu ka üsna head lennuühendused mitte rohkem kui ühe ümberistumisega.

Miami ja Miami Beach

Miami asub Ameerika Ühendriikides Florida osariigis. Linn on rahanduse, kaubanduse, kultuuri, meedia ja meelelahutuse keskus ning Miami kesklinnas asuvad mitmete rahvusvaheliste pankade ja ettevõtete kontorid. Linna sadamat on juba mitme aastakümne jooksul peetud kruiisilaevade pealinnaks, kuna seal randuvad maailma suurimad kruiisilaevad ning aasta jooksul käib sealt läbi rohkem kui neli miljonit turisti.

Miami Beach.

Kuulus Miami Beach on majanduskeskusest Miamist eraldi 1915. aastal rajatud kuurortlinn. Pikk liivane rannajoon, mida ääristavad kõrgustesse kerkivad hotellid, omanäolised disainhotellid ning art deco arhitektuur, on Miami Beachist teinud ihaldatud reisisihtkoha ning linn on olnud juba 100 aastat Ameerika Ühendriikide kuulsamaid mereäärseid kuurorte. Miami Beachi randadel ei hakka kunagi igav, sest lisaks päevitamisele saab valida mitmesuguste tegevuste vahel alates lainelauasõidust ja sukeldumisest kuni iluhoolduse ning luksuslikes butiikides sisseostude tegemiseni. Miamit on parim külastada vahemikus detsembrist maini, siis on sealsed ilmad soojad ja sademeid vähe.

Finnair lennutab Tallinnast läbi Helsingi otse Miamisse kolmel korral nädalas. Võrreldes teiste lennufirmadega on Finnairil lühem lennuaeg – pikkuseks on 11-15 tundi olenevalt päevast.

Tai pealinn Bangkok on tõeline suurlinn. Koos eeslinnadega elab seal kokku rohkem kui 10 miljonit inimest. Pealinn kannab oma nime uhkusega, olles nii riigi majandus- kui ka kultuuripealinnaks – äripiirkonna pilvelõhkujad ning iidsed templid ja lossid – kõiki neid on võimalik Bangkokis kohata. Linna ilmestavad ka rohked kanalid ja jõeharud ning autosid täis teed ja tänavad.

Bangkoki üheks peamiseks vaatamisväärsuseks on Grand Palace, mis alates 1782. aastast on olnud kuningate ametlikuks residentsiks. Praegusel ajal kuningad seal küll ei resideeru, kuid siiski leiavad seal aset mitmed ametlikud tseremooniaid ja pidustused. Lisaks tasub külastamist üüratu 15-meetri kõrgune ning 46-meetri laiune lamav Buddha kuju Wat Pho templis. Omaette elamus on kindlasti ka Bangkoki turul kauplemine ja ostlemine ning erinevate hõrkude toitude ja puuviljade proovimine.

Suvi pole Bangkoki külastamiseks üldsegi mitte halb aeg. Vihmaperiood on seal vaevumärgatav, kõige rohkem sajab iga päev mõnikümmend minutit. Turiste on aga vähe, hinnad mõistlikud, katusebaarid ja - basseinid vaimustavad!

Tai pealinnast Bangkokist pea 800 kilomeetri kaugusel asuv Krabi linn on samanimelise maakonna keskus ning sobiv paik puhkajatele, kes otsivad Tai võlusid rahulikumas keskkonnas. Parim aeg Krabi külastamiseks on novembrist märtsikuuni, kui seal ei ole nii niiske ning mõned jahedamad tuuleiilid muudavad kuumuse (keskmine temperatuur +28 C) talutavaks. Krabi maakonnale kuuluvat 160-kilomeetri pikkust rannajoont iseloomustavad mitmed merest kõrgustesse tõusvad lubjakivi mäed ning peidetud lahesoppide liivased rannad. Krabi maakonna koosseisu kuuluvad ka Phi Phi saared, mis on kuulsust kogunud filmi „Paradiisirand“ tegevuspaikadena. Mitmed Krabi piirkonna rannad on ligipääsetavad vaid paadiga ning sealne keskkond on turismi kasvust hoolimata jäänud looduslikuks. Nagu filmipealkirigi ütleb, on tegemist tõeliste paradiisirandadega.

Krabi piirkonna peamiseks kuurortiks on Ao Nang, kust leiab nii kohalikku kultuurihõngu kui ka ohtralt kõikide kaasaegsete mugavustega varustatud hotelle. Ao Nangi pikka liivaranda ääristaval rannapromenaadil on piisavalt baare ja restorane, et kõigi külastajate kõhtu täita ning ka kohalikku toidukultuuri tutvustada. Kuulus Railey Beach asub Ao Nangist 20-minutilise paadisõidu ning Krabi lennujaam 40-minutlise autosõidu kaugusel.

Tallinnast Krabile lennutab puhkajaid Finnair otse Helsingist.

Phuket on 543 m2 pindalaga Tai suurim saar. Võrdluseks: näiteks Hiiumaa pindala on 989 m2 ja Saaremaa koguni 2672 m2. Phuketi saar on maismaaga ühenduses rohkem kui 500 meetri pikkuse sillaga ning asub pealinnast Bangkokist pea 860 kilomeetri kaugusel. Phuketi piirkonda kuuluvad ka mitmed väiksemad paradiisisaared, mis asuvad peamiselt saarest idas.

Phuketi soovitatakse külastada novembrist aprillini, mil keskmine temperatuur on 28 C. Alates maikuust jäävad ilmad küll soojaks, kuid saarele jõuab tihe sadude periood, mis kestab kuni oktoobrini.

Phuketi saarele on iseloomulikud mitmed mäed ja künkad, mida on koguni 70% ulatuses kogu saare pindalast ning kust avanevad maalilised vaated saarele endale ja ümbritsevatele paradiisisaartele. Ülejäänud saareosa moodustab sile maastik, pikad liivased rannad, väikelinnad ja kuurortid. Kaunimad liivarannad asuvad saare läänekaldal ning kõige rahvarohkem nendest Patong beach, kuid samas leidub nii saare põhja- kui ka lõunaosas vaikseid idüllilisi randu. Saare suurim linn on Phuket Town, kus elab ligi 63 000 inimest. Kindlasti tasub linnas külastamist hiinalinna osa, kust võib leida Taile omast kaubandust, toitu ja vaatamisväärsusi. Hinnad on Phuket Townis odavamad kui randades ning linna külastamine kindlasti mitmekesistab Phuketi saarel veedetud puhkust.

Finnairiga Taisse lennates tasub kaaluda ka võimalust sõita puhkuse alguses ühte sihtkohta ning tagasi tulla teistest linnast - näiteks võib sõita kõigepealt Bangkoki, veeta seal mõned päevad ning seejärel liikuda edasi kas Phuketisse või Krabisse, kust saab mugavalt koju lennata.

Ho Chi Minh City on oma kaheksa miljoni elanikuga Vietnami suurim linn. Kuni 1976. aastani oli linna nimeks Saigon ning mitmed kohalikud kutsuvad linna sedasi veel tänapäevani. Kireva ajalooga linn oli aastatel 1955 – 1975 Lõuna-Vietnami pealinnaks, Lõuna ja Põhja-Vietnami ühinemisel nimetati pealinnaks Hanoi. Linn on pärast 1986. aasta riigi majandusreforme muutunud sõjast räsitud agulist Vietnami kaubanduse keskuseks ning metropoliks, pakkudes konkurentsi nii Singapurile, Bangkokile kui ka teistele Kagu-Aasia suurlinnadele.

Lisaks suurte kaubanduskeskuste, kohalike ja läänelike restoranide, kohalike turgude ja vaatamisväärsuste külastamisele, pakutakse huvilistele unustamatut rännakut vietnamlaste rajatud tunnelites. 70-kilomeetri kaugusel kesklinnast asuvad Cu Chi tunnelid rajati Vietnami sõja ajal ning vietkongid kasutasid tunneleid varjumiseks ning sõdurite varustamiseks. Tunnelitesse on rajatud mitmed ruumid puhkamiseks, söögitegemiseks, arstiabiosutamiseks ning varude hoiustamiseks. Tänaseks on 121-kilomeetri pikkune tunnelite süsteem võetud riikliku kaitse alla ning teatud osad turistidele külastamiseks avatud.

Vietnam