Ühe tavalise reisiriietuse põhiliseks omaduseks, mida rändaja hindab, on võimalikult palju erinevaid taskuid. Seda ühisrahastuse saidil Kicstarter raha koguv BauBax ka pakub: taskuid on nii võtmetele kui joogipudelile. Muidugi peab jakk ka sooja andma - seegi on seniste reisijakkide üks põhiomadusi olnud. Kuid lisaks mahutab BauBax veel terve rea huvitavaid lisavõimalusi, mida on juba hinnanud ligi 15 tuhat toetajat, kes on jaki tootmiseks kokku kogunud üle 2,6 miljoni dollari.

Kaelapadi

Tavaliselt võtavad pidevad lennureisijad omale lennukisse kaasa mõne täispuhutava kaelapadja - jälle üks lisaasi, mida peab kaasas tassima ja lennukis täis puhuma hakkama. Reisijakil on see aga juba sisse ehitatud - kraes olevast otsikust puhudes saab padja täis mõne sekundiga.Tühjakslaskmine käib samuti ülilihtsalt.

Silmaklapid

Valgus paistab magades silma? Reisijakil on sellegi vastu rohtu. Kapuutsi serva sees peidavad end silmaklapid, need tuleb lihtsalt alla tõmmata.

Palju taskuid

BauBaxil on eraldi taskud prillide, võtmete, kõrvaklappide, joogipudeli, nutiseadmete jaoks. Seega kõlbab reisijakki kasutada ka oma pagasitasude vähendamiseks, toppides võimalikult palju asju taskutesse. Nii saab pagasi suurust a kaalu vähendada ning kõik vajalikud asjad salongi kaasa võtta.

"Sisseehitatud" kindad

Näpud külmetavad? Sellegi vastu leiab rohtu. Nutijakil on varrukates peidus kindad, mille saab külmema ilmaga kätte tõmmata. Jällegi üks asi vähem, mida reisikotti pakkida.

Kõrvaklapihoidjad

Hõlma sees ja krae ääres on spetsiaalsed hoidikud kõrvaklappidele - seega ei pea neid kogu aeg kuhugi taskusse kägardama, vaid saab võtta hõlma alt ja igal ajal kergesti pähe panna.

Tekk

Kuigi tekk pole otseselt jope küljes, plaanivad reisijaki tootjad selle õhukese kehakatte jaki ostjale väikese lisatasu eest kaasa anda. Tekk on kergest ja soojast materjalist ning nii pisike, et kokkupakitult mahub lahedasti taskusse.

Taskust leiab ka mikrofiiberkiust lapikese, millega prille puhastada.

Kirjutusvahend

Jaki tõmblukk pole tavaline. Sellesse on peidetud väike teleskoop-pliiats: igal ajal saab märkmeid kirja panna või lennukis varakult oma viisa-ankeedi ära täita. Ja mitte ainult - teleskoop-pliiatsi teine ots on puutetundliku seadme jaoks, väikese pehme ning puutetundliku kummiotsaga.

Nutitelefoni tasku

Hõlma all on loomulikult ka tasku nutitelefoni jaoks. Sinna ulatub ka kõrvaklapihoidja kinnitus.

Passitasku

Selleks, et piiril ei peaks oma kottides ja taskutes isikut tõendavate dokumentide järel sobrama, on välimine rinnatasku kohendatud passi äramahutamiseks.

Käesoojendustaskud

Suured jakitaskud sobivad hästi käte soojendamiseks ja muude vajaminevate asjade kaasaskandmiseks.

Kapuuts ja sall

Jaki küljest käib ära kapuuts, mis pole lihtsalt kapuuts, vaid selle küljest leiab veel väikese salli. Seda küll vaid kallimate mudelite juures.

Jakki plaanitakse tootma hakata nii meestele kui naistele, paljudes erinevates värvides ja suurustes. Kes praegu tellib, võib revolutsioonilise jaki kätte saada millalgi novembris, kui Kickstarteris raha kokku saadakse. Samas pole enam kahtlustki, et tootmist alustatakse, sest soovitud 20 000 dollari asemel on annetajad kogunud mõne nädalaga peaaegu rekordilise summa: 2,6 miljonit dollarit! See näitab, et väga paljudele reisijatele on sellist rõivatööstuse "šveitsi nuga" väga vaja.

Milliseid omadusi võiks veel selline jakk sisaldada? Kirjuta kommentaaridesse.