NBC Newsi avaldatud videos näeb küürutavaid töötajaid – mõned neist tunduvad olevat lapsed – kes kasutavad primitiivseid tööriistu, et vaid kondijõul puhtaks teha mäestikku tõusev looklev tee, mis viib Masikryongi suusakuurorti.

Töötajad on samal ajal riietatud võrdlemisi õhukeselt. Meeletut lumekihti sisuliselt käsitsi eemaldavatel töötajatel on abiks kirved, pulgad ja hädaabinõuna tõenäoliselt ise valmistatud labidad.

See ongi Põhja-Korea teehooldustehnika, millega hoitakse külastatuimasse suusakuurordisse kulgev tee lumevaba.

NBC raporteerib, et tuhanded inimesed, keda selleks tööks kasutatakse, on 10-11-aastased lapsed.

Olgu öeldud, et maantee lumevabana hoidmiseks ei kasutata ühtki rasketehnilist sõidukit – lumesahk on siinmail täiesti tundmatu seadeldis. Samuti pole kasutusel soola ega midagi muud, mis aitaks lumekoristustöid töötajatele kergemaks muuta.

See segadusttekitav olukord toimub Põhja-Korea range režiimi foonil, millega püütakse Masikryongi prestiižsust upitada. Masikryongi suusakuurorti peetakse Põhja-Korea talveturismi kroonijuveeliks.

Masikryongi kuurort asub 1360-meetrise Taehwa mäe tipus ning selle pikim rada on veidi alla viie kilomeetri. Kuurordis on oma koht veel ka koolil ja lasteaial, ujulal, saunal ja massaažiruumil, ilusalongidel, piljardil, restoranidel ja ka uisutamise alal.

Päevapilet sellesse paika maksab umbes 35 eurot, samal ajal numbritoa öö rent maksab ligikaudu 116 eurot.