New Yorgist Iirimaale lendama pidanud lennuk sai õhus olla vaid 15 minutit, kui otsustati Kennedy lennuväljale tagasi pöörduda. Põhjuseks oli pardasüsteemi veateade, et lennuki telikus on hüdrauliline rike.

Lennuk tiirles mõnda aega New Yorgi ümbruses, et kütusest vabaneda ja tegi New Yorgi Kennedy lennuväljal hädamaandumise.

Piloot hoiatas, et vedeliku kadumine hüdraulilisest süsteemist võib maandumise natuke põrutavamaks muuta.

Lennuki saabumist olid vastu võtma tulnud 20 tuletõrjeautot, maandumise hetkel süttis ka väike tulekahju lennuki piduritest. Kuidas seda kustutati, filmis külmavereline reisija lennukiaknast.

Boeing 757 tõmmati lähedalasuvasse angaari ja kõik reisijad evakueeriti. Keegi viga ei saanud. Üks pääsenutest kommenteeris WABC telekanalile, et maaga kokkupuude oli lennukil küll äkiline, aga näis olevat siiski pilootide kontrolli all. Tulekahju puhkemise hetkel piserdati lennuk kustutusvahuga kiirelt üle.

Aer Lingus, Iiri lennufirma, mille lennukiga õnnetus juhtus, saatis kohe välja ka teate lennu EI 110 (New Yorgist Shannonisse) kohta ja lisas, et kõik reisijad said ümber istuda järgmisele lennule ja ikkagi sihtkohta jõuda.