Lend DV-742 Astanast Aktausse Kasahstanis oli just lõpetanud, kõik oli läinud plaanipäraselt ja mingeid rikkeid reisi jooksul ei tekkinud. Lennukis tehti rutiinseid ettevalmistusi järgmiseks lennuks, mille reisijad juba ootasid väravas pealelaskmist, kui korraga plahvatas ilmselt hapnikuballoon (täpsem uurimine alles käib) ja süttis lennukisalongi esiosa. Boeing põles plahvatuskohast üsna kiiresti ära, enne kui kustutusmeeskond saabus. Aga kui sama õnnetus oleks juhtunud õhus? Seda küsisid ka paljud lennujaamas olnud ja põlenud lennukisse minema pidanud reisijad. Samuti oli oht tule levikuks lennujaamahoonesse.

SCAT on üks ebaturvalisemaid lennufirmasid üldse, olles saanud turvalisuse seitsme tärniga hindamissüsteemis vaid ühe tärni. Viimane suurem õnnetus oli nendega 2013. aasta jaanuaris, kui 21 inimest hukkusid SCAT Airlines´i pardal lennul Almatõ´sse halva ilma tõttu toimunud lennuõnnetuses.

Lennufirma on saanud ka keelu Euroopa Liidus tegutsemiseks. Turvalisust hindab Austraalia lennundusportaal AirlineRatings.com, mis jättis viimati ühe tärniga edetabeli lõppu lisaks SCAT´ile ka Nepal Airlines´i, Tara Air´i, Lion Air´i ja Kam Air´i.