Ehituspinna suurus on 7659 hektarit. Vahemaa uue ehitatava lennujaama ja Atatürki lennujaama vahel on linnulennult umbes 35 km.

Tulevane lennujaam asub 35 kilomeetri kaugusel Istanbulist ja ühendatakse mitmete linna metrooliinide kaudu kesklinnaga. Üks ühendus kulgeb M2 liini mööda Gayrettepe peatuseni, teine — Marmara raudteed mööda Halkali peatusesse.

Vastavalt Türgi Põllumajandusministeeriumi ökoloogilise mõju uuringutele, mis tehti seoses lennujaama projekti realiseerimisega, leiti, et ehitusel kasvavast 2 513 341 puust on vajalik maha võtta 657 950. Ülejäänud puud istutatakse samal ajal uutesse kohtadesse.

Lennujaama üldpind saab olema 80 miljonit ruutmeetrit. Seal saab tööd 225 tuhat inimest. Reisijate terminal, mis avatakse 2018. aasta lõpus, saab olema kõige suurem seda tüüpi ehitis kogu maailmas.

Edasised etapid näevad ette veel kahte terminali ja kolme tõusu-maandumise rada, mis võimaldavad tõsta Istanbuli uute õhuväravate läbilaskevõimet 200 miljoni reisijani aastas. Üheaegselt on lennujaamas võimalik vastu võtta 114 lennukit.

Otsus uue lennujaama ehitamise ning Atatürki lennujaama sulgemise kohta on seotud viimase ülekoormatusega ning võimatusega edasi laieneda.

Vaata videot uue lennujaama ehitamisest:

Allikas: Igairport.com