Prantsuse firma Zapata Racing, mis toodab Eestiski tuntud Flyboarde (need voolikuga vett ammutavad seadeldised, mille lendaja suunab kahe joana alla, et vee kohal hõljuda), on juunis müüki paiskamas oma toote edasiarendust. Selle nimeks on Hoverboard ja nõuab see tunduvalt rohkem "lendamisoskusi", samas pakub nii pealtvaatajale kui vees kihutajale kordades rohkem vaatemängu ja seiklust.

Prantsuse jetisõidumeistri Franky Zapata loodud Hoverboard on laenanud oma nime kuulsast ulmetriloogiast "Tagasi tulevikku", kus tulevikku sõitnud peategelane avastas 21. oktoobril 2015, et noored sõidavad selliste maa kohal hõljuvate laudadega, nn Hoverboardidega. Juunis välja tulev Hoverboard aga kasutab õhkutõusmiseks veejugasid, nagu ka juba aastaid müüdud Flyboard.

Hoverboardiga saab lennata vee kohal rohkem loomulikult kui Flyboardiga: ei pea ühe koha peal hõljuma, vaid saab ka edasi kihutada, trikke ja saltosid teha või isegi vee all sõita.

Veelaua külge on ühendatud 18-meetrine elastne veetoru, mille vette ulatuv ots on skuutri küljes, mis pumpab vett Hoverboardi. Lauasõitjal on vajadusel ka pult, millega saab veejoa tugevust reguleerida. Juhtida tuleb lauda nagu ikka - keha ja jalgadega tööd tehes.

Kiiruseks õnnestub Hoverboardiga saavutada kuni 40 km/h ja vesi laua all peab olema vähemalt neli meetrit sügav.

Juuni jooksul maailmas müüki tulev laud maksab 5850 dollarit (ca 4340 eurot). Flyboardi omanikud saavad kompressoriosa alles jätta ja osta üleminekukomplekti, mis läheb maksma 2675 dollarit. Enamus puhkajaid aga puutub ilmselt kokku mõne sellise seadme rentijaga. Esimesed Hoverboardi rendikohad avatakse sel suvel ilmselt Prantsuse lõunaranniku randades ja Korsikal.