Vaata korraks Uus-Meremaa videot ja proovi ära arvata, mis on sellel valesti? Videot saab vaadata siit (Youtube´ist on see praeguseks juba eemaldatud).

Ämbrisse astutakse esimese poole minuti sees ja kui eurooplased ei pruugigi midagi märgata, siis kohalikel hakkab jäme eksimus kohe silma. Filmi on teinud ameeriklane, kelle jaoks pole samuti esmapilgul nagu midagi valesti.

Populaarsete reisivideote autor Devin Supertramp ja tema meeskond veetsid Uus-Meremaal mitu seiklusrikast nädalat ning võtsid seikluse üles maksumaksja kulul. Facebookis puhkenud skandaal sundis eile Tourism New Zealand´i tegevjuhti Kevin Bowlerit esinema avaldusega. Nimelt sõidab klipi alguses autokaravan valel pool teed - riigis kehtib vasakpoolne liiklus ja Bowler kinnitab, et nemad ei kutsu üles kedagi maanteel vastassuunavööndis sõitma.

Devin Supertramp põhjendab valet pidi sõitvat masinat Youtube´i lehel sellega, et nad "meelega" pöörasid video peegelpilti, kuna autod peavad sõitma alati vasakult paremale, nagu loetakse ka raamatut ja nii sai selle karavaniga samuti tehtud. Et aga sõit läks pööramisega vastassuunavööndisse, seda ei osanud nad ette näha.

Uus Meremaa turismiametnikud on nõudnud video mahavõtmist ja tagasi õigeks keeramist. Kui see kunagi välja vahetatakse, leiab uue versiooni ilmselt kuskilt siit.

Aga muidu on ju ilus klipp?