Lendamise juures on üks positiivsemaid üllatusi alati siis, kui sa avastad, et sind on tõstetud turistiklassist äriklassi. Paljud reisijad aga ei saa öelda, et nad oleksid avastanud, et on üleüldse üksinda lennukis.

Nii aga juhtus Latsamy McAdooga, kes pidi lendama Bangkok Airways lennukiga Bangokist Koh Samui saarele, vahendab väljaanne Travel+Leisure.

McAdool, kes ise elab Miamis, on saarel sugulased, mistõttu on ta seda reisi pidevalt ette võtnud. Seega ootas ta tüüpilist lendu.

Pardale jõudis märkas aga naine, et lennuteenindaja sulgeb tema järel ust ja seda hoolimata faktist, et terve suur lennuk Airbus A319 oli ju tühi.

Naine arvas alguses, et unistus on täitunud - ta jooksis isegi mööda vahekäiku, nautis lennuki parimat kohta ja sai parima kohtlemise osaliseks (rääkimata söögist ja joogist, mida lennul jagati). Mingi hetk hakkas aga lennuk turbulentsi tõttu ääretult rappuma.

"Ma hakkasin muretsema, et see on mingisugune Final Destinationi (filmiseeria, kus inimesed näevad lennuõnnetust ette - toim.) lend ja minu aeg on kätte jõudnud," kirjutas naine Instagramis.

Õnneks laabus aga kõik hästi ja lennuk jõudis ilusti sihtkohta.

Samas ei lõppenud erikohtlemine veel lennukist välja astudes. Nimelt kuna McAdoo oli reisi ainuke reisija, siis avastas ta lennujaama jõudes, et vaid tema kott oli pagasilindil.

Kuigi selliseid asju juhtub harva, et lennukis on vaid üks reisija, pole see siiski esimene kord. Näiteks nautis mullu samasugust luksust naine nimega Karon Grieve, kes lendas toona Glasgow`st Kreetale. Toona oli lennule pileti ostnud 10 inimest, aga Grieve oli ainus, kes kohale tuli.

Sellel, et lennufirma otsustab ka ühe reisijaga lend ette võtta, on sageli mitu põhjust. Üks neist on laadung, mida on vahel vaja ühest sihtkohast teise transportida. Samas võib lennu ärajätmine põhjustada piloodi ja lennupersonali ajagraafikus suurt segadust ning selle tõttu võivad kannatada teised lennud.

Lisaks võib osades lennujaamades lennuki nö parkimine lennujaama territooriumile maksta märkimisväärseid trahvisummasid, mistõttu on lennufirmal mõistlikum sisuliselt tühja lennukiga lennata.