Oma nõuannete kogumikus on välisministeerium avaldanud terve nimekirja käitumisjuhiseid ja julgustab oma kodanikke välismaal neid järgima.
Ainult Ameerika Ühendriigid on müstilisel põhjusel sellest nimekirjast välja jäänud.

Soovitused algavad üsna arukalt ("austa kombeid ja traditsioone") kuid muutuvad siis iga reaga järjest kummaliseks ("ära kasuta Hollywoodi filmidest tuntud solvavaid käežeste").

Need on kümme kõige kummalisemat soovitust venelastele välisriikides käitumiseks:

Prantsusmaa
Prantsusmaal on parim "hoiduda käitumisest naiste suhtes, mida võiks tõlgendada seksismina".

Koos selllega, et ei tohiks kuidagi reageerida LGBT kogukonnale, soovitatakse venelastele ka "mitte näidata välja lugupidamatust prantsuse keele vastu" või "ärrituda kohalike peale, kes ei saa teist aru".

Egiptus
Egiptuses on "täiesti mitte-aktsepteeritav võrrelda inimesi loomadega, isegi naljatleval toonil rääkides," hoiatab välisministeerium.

Hispaania
Vältimaks kummalisi olukordi, soovitatakse venelastel selgeks õppida, millised on hispaanlaste tunded erinevate jalgpallimeeskondade suhtes enne vestluse alustamist sel teemal.

Venelasi hoiatatakse veel, et "negatiivne hoiak inimeste ebatraditsioonilise seksuaalse sättumuse suhtes ei ole tervitatav".

Kanada

Ministeerium arvab, et Kanadal on "kinnisidee soeses soolise võrdõiguslikkusega".

Soovitused puudutavad veel ka seda, et Kanadat ei tohiks segamini ajada Ameerika Ühendriikidega. "Ehkki välismaalastel on raske vahet teha," kirjutab välisministeerium, "võivad kanadalased väga solvuda, kui nende riiki võrreldaks USAga".

Iisrael
"On lubamatu kasutada sõna zhid (halvustav määratlus juutide kohta) pöördudes juudi poole, isegi kui see inimene ei räägi vene keelt," hoiatab välisministeerium Iisraeli reisijaid.

Kenya
Venelasi hoiatatakse kohalike ahvidega võrdlemise eest või nende vaimsetes võimetes kahtlemises, mis võib "tekitada väga tugeva negatiivse reaktsiooni".

Suurbritannia

Britid on väga kogenud mitteverbaalses suhtluses.
Koos sellega, et ei tohiks näidata oma keskmist sõrme, õpetatatakse venelastele, et üles tõstetud ent kõverdatud keskmine sõrm tähendab "Oota sa! Ma veel näitan sulle!"

Laos

Laost külastades soovitatakse venelastel mitte sirutada oma jalgu välja nii, et kingatallad on näha, kuna see on solvav.

Tai

"Mitte mingil juhul ei tohi puudutada Tai inimese pead!" hoiatab välisministeerium.

Soome

Mõned Soomes levinud nimed (Huitu, Hujala, Hujanen) kõlavad sarnaselt levinud vene vandesõnaga, mis viitab meeste suguorganile.
Vene välisministeerium manitseb, et "teie reaktsioon neid nimesid kuuldes peab jääma rahulikuks".

Allikas: businessinsider.com