Reisijaid paneb näiteks habet sügama küsimus kirjeldada võimalikult täpselt oma vuntse. See küsimus jõudis ühes hiljutises uuringus kümne veidraima hulka, mida viisataotlejad viisavestlustel on kohanud.

Teised ootamatud küsimused olid näiteks "mitu naist kavatsete kaasa võtta?", "millisel voodipoolel teie naine tavaliselt magab?" ja "kas olete viimase kuue kuu jooksul mõnda farmi külastanud?".

Küsitluse viis läbi veebisait IXPVisas.com, küsitledes 1452 reisijat, et nad paneksid kirja veidraimad küsimused või nõudmised, mida neile on esitatud.

Esikümnesse jõudsid järgmised küsimused:

1. "Kirjeldage oma vuntse/habet" - see leiti Mehhiko viisavormilt, kus olid välja pakutud ka vastusevariandid: kas piiratud, puhmjas, kärbitud.
2. "Kas olete viimase kuue kuu jooksul farmi külastanud?" - vastata tuleb sellele küsimusele Austraaliasse pääsemiseks.
3. "Mitu naist kavatsete kaasa võtta?" - küsitakse ärireisijatelt, kes reisivad Lähis-Itta.
4. "Millisel voodipoolel magab teie naine?" - seda on küsitud USA-sse sisenedes.
5. Hiinas küsiti, milline on riigi külastaja sisenemise eesmärk. Üks vastustest oli "külastamine".
6. India viisaankeedis tuli vastata, milline on taotleja usk. Vastamata ei saanud jätta. Valikus oli "muu" ja sinna võis käsitsi kirjutada none ehk puudub.
7. "Foreigners please sing in the box" ehk "välismaalased, palun laulge kastis" – kirjaviga, mis esines Mehhiko immigratsiooniankeedil (sign ehk allkirjasta oli kirjutatud valesti - sing ehk laula) .
8. "Kas olete rahu- või sõjaajal olnud seotud või kahtlustatav sõjakuritegudes, inimsusevastastes kuritegudes või genotsiidis?" - seda küsitakse välistudengitelt, kes sisenevad Suurbritanniasse.
9. "Kas taotleja on kunagi olnud seotud, toetanud või osalenud terrorismis ükskõik millises riigis?" - selle küsimuse erinevaid variatsioone kohtab nii USA kui Suurbritannia viisaankeetides.
10. "Nimetage palun kolm asja oma erialalt..." - seitse vastanut tunnistasid, et neil paluti nende eriala kohta nimetada vähemalt kolm asja, et kindlaks teha, kas nad ikka valdavad seda, mida väidavad õppivat.

"Mõned küsimused tunduvad küll natuke naeruväärsed neile, kes sisenevad võõrasse riiki, kuid tavaliselt aitavad need selgeks teha kultuurilisi erinevusi," selgitas Liam Clifford IXPVisas.com-ist. "Kui viskad viisavormi täites või piirivalveohvitserile vastates nalja, siis tavaliselt ei lõpe see hästi. Reisimisel on tähtsaim reegel austada teisi kultuure. Isegi kui mõni nõue tundub veider, tuleb siiski meeles pidada, et see on nõue."