Väljaande NBC Chicago sõnul trotsis grupp kodutuid inimesi saja propaanisoojendi abil telkides külma. 30. jaanuaril lendas aga üks propaanimahuti õhku ja seetõttu konfiskeeris Chicago tuletõrje ülejäänud propaanisoojendid. Kodutud olid sunnitud otsima ulualust mujalt, sest õues valitses 22-kraadine pakane.

Anonüümne annetaja päästis päeva

Päästearmee esindaja Jacqueline Rachev sõnas NBC Chicagole, et ta toimetas parasjagu gruppi kodutuid inimesi sooja abikeskusesse, kui ta sai ametnikult kõne, et anonüümseks jääda sooviv helde inimene maksis linna lõunaosas asuvas hotellis kinni mitu tuba, et kodutud saaksid sinna minna. Rachevi sõnul maksis lahke annetaja terve nädala eest.

Väljaande USA Today hinnangul oli 30. jaanuaril Chicagos kõigi aegade madalaim temperatuur. Krõbeda pakase tõttu hukkus vähemalt kaheksa inimest. Külma tõttu suleti koolid ja häiritud oli ühistranspordi töö. Mõnedes piirkondades ei töötanud ka postiljonid.

Sellise pakasega on sooja varjupaiga leidmine elu ja surma küsimus. Seetõttu on anonüümse annetaja panus tohutult suur ja kiiduväärt.

Allikas: travelandleisure.com