Egiptusesse reisijate arv on viimastel aastatel stabiilselt kasvanud, eriti meelsasti külastavad Eesti reisijad kuurortlinnasid Hurghadat ja Sharm El Sheikhi. „Egiptuse kuurordid on olnud läbi aegade Eesti puhkusereisijate talvehooaja eelistatud reisisihtkohtade edetabeli tipus. Otselend Egiptusesse on kiire ja mugav, Punase mere vesi on alati soe ja sealsed korallid, taimestik ja kalad pakuvad silmailu nii sukeldujatele kui snorgeldajatele. Eestist puhkama sõites on vähe alternatiivseid sihtkohti, mis asuksid sama lähedal ja kus oleks garanteeritud päikseline rannailm kogu talve jooksul,“ loetles Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz põhjuseid, miks reisivad Egiptusesse igal aastal tuhanded Eesti inimesed.

2018. aasta Egiptuse sihtkohtade TOP 5:

1) Hurghada
2) Sharm El Sheikh
3) Kairo
4) Dahab
5) El Gouna
Allikas: Estravel

Egiptus seostub enamasti puhkusereisidega: türkiissinine ja soe Punane meri, püramiidid, kaamelid, liiv ja külalislahked kuurordid. Hoopis teise nurga alt avab end Egiptus neile, kes seavad end sinna pikemalt elama. Raamatu „Minu Egiptus“ autor Sandra Peets leidis Egiptuses armastuse ning kolis elama Ülem-Egiptuse linna Luxorisse, mis on äärmiselt konservatiivne ja klannikultuuril rajanev asula. Sandra oli unistanud maalilistest jalutuskäikudest päikeseloojangul Niiluse kallastel, kuid selle asemel tervitas teda hoopis kultuurišokk — koduseinte vahele varjuvad naised, piiratud liikumisvabadus ja lõputu trall pulmade ümber. Kohalike tõekspidamiste mõistmine võttis aega, kuid lõpuks saadi sinasõpradeks. Sandra pakkus reisihommikul osalejatele põneva võimaluse saada pisut sisevaadet Egiptuse kultuuri ja argiellu.

Et samuti sellest osa saada, vaata videosalvestust reisihommikust:

Professionaalseid reisinõuandeid andis reisihommikul Estraveli rühmareiside toote- ja müügijuht Terje Tellis. Vestlust modereeris kirjanik ja maailmarändur Inga Raitar, kes on Egiptuses käinud 12 korda, sealhulgas osales ta 2002. aastal kõige esimesel Eestist Egiptusesse korraldatud reisil.

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru Keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. Järgmine reisihommik leiab aset laupäeval, 26. jaanuaril ning siis rännatakse tugitoolis Austraaliasse.