• Millisele kindlustuslahendusele mõelda?
  • Kindlusta perereisid lastega
  • Jahiga merele minnes vali õige kindlustus
  • Spordireisi kindlustamine
  • Ekstreem- ja elamusreisid kindlustatult
  • Lisakindlustusega suusa- ja lumelauareisile
  • Kultuuri- ja veinireisid kindlustusega
  • Soojamaareisile mine kindlustatult
  • Golfikindlustus
  • Kindlusta grupireis korraga

1. Mida katab reisitõrkekindlustus?
Reisitõrke kindlustusjuhtumiteks on reisi ärajäämine, hilinemine või katkemine vastavalt tingimustele. Nagu ikka kindlustuse puhul peab olema tegu ootamatu ja ettenägematu sündmusega. Kindlasti ei tohi kindlustuspoliisi sõlmimisel olla juhtum juba toimunud (haigestunud) või selle toimumine olla vältimatu. Sellisel juhul selts kaitset ei paku. Samuti ei paku selts katet oma hooletuse puhul (äratuskell ei helisenud).

2. Millal võiksin endale teha aastase reisikindlustuse?
Kui on plaanis teha rohkem kui üks välisriigi külastus aastas oleks mõtekas kaaluda aastast korduvreisikindlustust. Siiski, tuleb meeles pidada, et nii korduvreisikindlustuse kui ka pangakaardiga tagatud reisikindlustuse puhul, tuleks enne reisile minekut kontrollida selle tingimusi ja vastavust reisiplaanidele. Näiteks kui reis toob kaasa lumelaua või mäesuusatamist, liikumist eksootilisematesse piirkonadesse jne. Sel juhul on vajalik juurde valida lisakaitse, et muretu reis võiks alata.

3. Millal on kõige mõistlikum teha reisikindlustust?
Soovitame vormistada reisikindlustus alati kohe esimesel võimalusel. Teada peaks olema reisi täpsed kuupäevad ja tehtud olema esimene kulutus reisi eest. Näiteks tasutud osamaksed, ostetud lennupiletid, tasutud majutuse eest. Nii on kõige kindlamini maandatud just reisitõrke riskid.
Kõige hilisem aeg reisikindlustuse vormistamiseks on 4 päeva enne reisi algust. See on piisav aeg, mille jooksul jõuab reisitõrge hakata kehtima reisi alguseks. Enamik seltse rakendab reisitõrkekindlustuse kehtima hakkamisel ooteaega 3-4 päeva.
Kui klient reisitõrkekindlustust ei vaja, siis võib vormistada kindlustuse ka reisi alguse kuupäeval. Kindlasti aga tuleb vormistada poliis enne Eestist lahkumist.

4. Kui reisikindlustus on jäänud tegemata, siis mis võimalusi Te pakute reisikindluse tegemiseks juba reisil olles?
Kindlustusseltsid üldjuhul ei soovi pakkuda kaitset kui reis on juba alanud ja inimene riigist lahkunud. Kui siiski on kindlustamine jäänud viimasele minutile, saab valida kindlustusseltsi pakkumise kasuks, millel on kõige lühem aeg poliisi kehtima hakkamiseks. Arvestama peab aga ajalise viitega poliisi kehtima hakkamiseks ja seega reisi alguses esinevad mured võivad olla kindlustuskaitseta. Olukorra parimaks ja kiiremaks lahendamiseks soovitame meiega ühendust võtta reis@iizi.ee.

5. Kas pakute ka lemmikloomadele kindlustust?
Pakume ikka. Lemmikloomakindlustuse alt saab kindlustada koeri ja kasse.

6. Kas IIZI on välja tulemas uue tootega, kui on siis kellele see suunatud on?
IIZI Kindlustusmaakler tuli eelmisel aastal turule IIZI Kahjuabi teenusega. IIZI Kahjuabi on sõidukipõhine juriidiline nõustamisteenus kahjujuhtumi korral, et muuta kindlustusvõtjate elu senisest veelgi lihtsamaks ja mugavamaks. Kahjuabi käib kaasas sõidukiga ning on seotud liikluskindlustuse poliisi ostmisega. See tähendab, et sõlmides oma sõidukile IIZI Kindlustusmaakleri vahendusel kolmekuulise liikluskindlustuse poliisi ja ostes juurde ka IIZI kahjuabi teenuse, siis ka kahjuabi teenuse periood on kolm kuud.
IIZI Kahjuabi teenus aitab oluliselt säästa aega dokumentide vormistamisel, lahendada vaidlusi kindlustusseltsidega ja tagada õigalne ja tingimuste kohane kahjuhüvitis. Pakutava teenusega tagatakse professionaalne abi olukorra parimaks lahendamiseks.

7. Miks peaks eelistama IIZI kindlustust teiste kindlustuspakkujate seast? Kas pakute soodsamat hinda või paremaid tingimusi? Miks peaksin tulema just Teie juurde?
IIZI Kindlustusmaakleri puhul on tegemist kindlustusmaakleri teenusega, mitte kindlustusseltsiga. See tähendab, et me ei paku soodsamat hinda või tingimusi, vaid oleme abiks parima kindlustuslahenduse leidmisel. Meie eesmärk on vastavalt kindlustushuvile, reisi plaanidele ja eesmärkidele, välja selgitada kindlustusvajadused ning aidata võrrelda kindlustusseltside pakkumisi, milles on toodud ära hinnad ja tingimused.
Nii hoiad kokku väärtuslikku aega. Ülevaate kindlustusseltside pakkumistest saad ühest kohast ja kiiresti. Me oleme abiks nii seltside tingimuste selgitamisel kui ka vajalike lisakaitsete valimisel, et reisplaanid kulgeksid muretult.
Reisikindlustuse puhul näiteks vahendame lisaks Eesti seltsidele maailma suurima tervise- ja reisikindlustuse Bupa Global reisikindlustust ning AIG kindlustusseltsi reisikindlustust, millel on üks oma ala laiemaid toote- ja teenuse valikuid.

8. Kas IIZI-l on olemas standardkindlustus, kus on juba kõik potentsiaalsed ohud sees — nt kui välismaal olles autoga avarii teen — kas IIZI katab ise kulud?
Standardtingimustega reisikindlustust olemas ei ole. Reisikindlustus peab arvestama reisile mineva inimese huvide ja vajadustega. Seega on kõik kindlustuspakkumised erinevad.
Välismaale sõites oma sõidukiga tuleb kaasa võtta liikluskindlustuse roheline kaart, mis on kehtivat liikluskindlustust tõendav dokument välismaal. Arvestama aga peab, et liikluskindlustuse kahjujuhtumile ja sellest tulenevale kahjunõudele rakendatakse õnnetuse toimumiskoha riigi õigust. Kahju hüvitatakse kahjujuhtumi toimumiskoha riigi seadustes sätestatud ulatuses ja korras. Kindlustuskaitse sisu ja ulatus on erinevates riikides erinev.
Kindlustuse kahjujuhtumi korral tuleb kindlustusandjat teavitada esimesel võimalusel. Teatada võib telefoni, faksi või e-posti teel või kindlustusandja kodulehekülje kaudu. Teavitada tuleb kindlustusseltsi, kelle poliis reisikindlustuse sõlmimiseks valiti. Liiklusõnnetuse korral tuleb enne õnnetuspaigalt lahkumist fikseerida õnnetuse põhjustaja ning kannataja (kasutada ettenähtud vormi või vabas vabas vormis kirjalik paberdokument).

9. Kas Austraaliasse tööle minevatele inimestele on eraldi olemas kindlustus, kui planeerin minna nt 2ks aastaks.
Eraldi kindlustust Austraaliasse tööle minevatele inimestele olemas ei ole. Kui võtate meiega ühendust, edastate meile täpsemad andmed, siis saame kindlustusseltsidega teile kokku panna võimalikud lahendused. Välisriiki tööle asumisel vajavad teatud ametialad eraldi kindlustuskaitset.

Vaata lähemalt: www.iizi.ee/tourest

Koostöös Eesti turu ning maailma suurimate tervise- ja reisikindlustusseltsidega tagatakse lai valik pakkumisi, lisakatteid ja paindlikke tingimusi.

Jaga
Kommentaarid