Järgmisel korral, kui keegi äkitselt Airbnb kaudu tehtud majutusbroneeringu katkestab, peaksid oma kinnisvara suhtes tähelepanelikuks muutuma.

David Lefevre rentis korteri, kuid tühistas oma rendisoovi äkitselt ja vahetult. Selline tegutsemisviis andis talle aga teadmise, et sel ajal, kui tema korterit üürida oli planeerinud, pole kedagi kodus. Ta murdis sisse ja korjas korterist kaasa kõik väärtuslikud esemed. Asi olekski õnneks läinud, kui mees hiljem poleks püüdnud varastada korteriomaniku identiteeti.

„Selliste asjade suhtes on meil nulltolerants ja me eemaldame Airbnb-st kõik niisugused kliendid,“ selgitas Airbnb esindaja Nick Shapiro. Ta mainis lisaks, et teevad uurimisorganitega koostööd ning kannavad kõik garantiilepingukohased kahjud kuni 1 miljoni dollari väärtuses.

Tegemist pole siiski mitte esimese korraga, mil Airbnb majutuse pakkuja on röövimise ohvriks langenud. 2011. aastast on teada juhtum, kui üürile võtja murdis lahti lukustatud kapi ning võttis kaasa seal olnud dokumendid – sünnitunnistused ja sotsiaalkindlustuskaardid. Käesoleva aasta augustis teatati ka juhtumist Ohios Anaheimis, kui majaomanik koju tundes avastas, et kadunud on tööriistad, mööbel ja muu väärtuslik.

Seega, kui oled Airbnb majutaja, võta hoiatust tõsiselt.

Allikas: housebeautiful.com