SleepingInAirports.net korraldab küsitlust lennujaamade headuse kohta igal aastal ja ka seekord tehti uuring, millele vastasid tuhanded reisijad.

Teenust hinnatakse lennujaama pakutavate võimaluste, puhtuse, lisateenuste, mugavuse, klienditeeninduse ja üldise kogemuse põhjal.

Edetabeli teisest otsast on kokku pandud esikümme sihtkohtadest, kuhu reisides tuleb arvestada, et seal pole kõige mugavam teenindus, võib olla räpane, ebasõbralik, puudus erinevatest lisateenustest jne.

Need kümme lennuvälja on järgmised.

1. Port Harcourt, Nigeeria (PHC)

Kõige korrumpeerunum lennuväli maailmas, väidavad külastajad. Asjata ei tule ka Nigeeria kirjad samast kandist - raha väljapetmine on sealkandis ilmselt moes.

2. Jeddah King Abdulaziz, Saudi Arabia (JED)

Kaootiline, olematu teenindusega ja räpane lennujaam, kirjeldavad külastajad. Teenindajad näpivad nutitelefone ja kliendiga ei tegele.

3. Kathmandu Tribhuvan, Nepal (KTM)

Tuleb aru saada, et riik on rängalt kannatanud hiljutises maavärinas. Kohalikele lendudele minnes kurdavad rändurid kehva tualeti pärast ja soovitavad seda vältida.

4. Taškent, Usbekistan (TAS)

Kesk-Aasia üks tähtsamaid transpordisõlmi on kuulus oma hiigelpikkade ooteaegade poolest turvakontrollis ja sabad on igal pool, kust tuleb reisijal läbi pääseda või kust ta tahab midagi saada. Tihti on järjekorrad kaootilised ja agressiivsed, leplikumatele trügitakse julmalt vahele.

5. Caracas Simón Bolívar, Venezuela (CCS)

Caracas on ebamugav ümberistumise või väljalendamise koht, kus puuduvad pingid istumiseks ning tualetid on räpased. Siiski pakub maailma halvimate hulka kuuluv lennujaam tasuta WiF-it, kuid mitte igal pool.

6. Port au Prince Toussaint Louverture, Haiti (PAP)

Metsik kuumus ja konditsioneeri puudumine panevad reisija selles lennujaamas proovile. Lisaks on lärmavad seltskonnad, hilinemine ja vargused. Väärtesemed ning snäkk peab enda lähedal olema, sest esimestest võib muidu ilma jääda, teist aga kohapealt eriti juurde osta ei saa.

7. Kabul Hamid Karzai, Afganistan (KBL)

Paljud arvavad, et Afganistani praegust olukorda arvestades pole õige nende teenust kritiseerida, sest riigil on isegi raske. Siiski mainitakse ära, et sinna lennates (või sealt lahkudes) tuleb kogeda räpasust, teenindajate pahurust ja süsteemi toimimise kaootilisust.

8. Ho Chi Minh City, Tân Sơn Nhất, Vietnam (SGN)

Probleemiks selles õhuväravas peetakse suurt korruptsiooni. Isegi tollitöötajad küsivat altkäemaksu, kui tahad kiiremini läbi pääseda. Samuti muretsetakse nõrga WiFi, koristamata tualettide ning väheste söögivõimaluste pärast.

9. Islamabad, Benazir Bhutto, Pakistan (ISB)

Turvatöötajad on ebaviisakad ja ignorantsed, vana terminal on ülerahvastatud. Eelmisel aastal kõige halvemate lennujaamade edetabelis kõrgele kohale tulnuna on Pakistanis küll terminale uuendatud ja puhtusele rohkem tähelepanu pööratud, kuid reisijate hinnang tõi Islamabadi taas esikümnesse ka sel aastal.

10. Beauvais-Tille, Pariis, Prantsusmaa (BVA)

Endises vabrikus kümme aastat tagasi lennujaamaks kohendatud ruumid võivad küll kohati stiilsed olla, kuid paljude meelest pole see sobiv lennujaamana kasutamiseks, mis oleks mugav ja turvaline. Euroopa kõige halvem lennujaam ei paku eriti istekohti, personali on vähe ning tualette ja söögikohti samuti.