Selle liini avamine on väga oluline, kuna Kopenhaageni lennujaam on Skandinaavia suurim lennujaam, mida läbib aastas ligi 30 000 000 reisijat (ca 80000 päevas). Meie regiooni jaoks on Kopenhaageni lennujaam väga oluline sõlmjaam, sest pakub kiireid ühendusi ligi 160 sihtkohta üle maailma.

Reisijuhile sellest infost ei piisanud ja ta vaatas olukorra ka veel oma silmaga üle — ning saigi palju teada!

Põnevaid fakte Kopenhaageni lennujaamast

Kopenhaageni lennujaamast jõuab kesklinna kõigest 12 minutiga — see on Euroopa number 2 tulemus! Aga millises Euroopa linnas jõuab lennujaamast kesklinna kõige kiiremini? Võitja on — Tallinn!

Kopenhaageni lennujaamas on 8 lounge’i — kõik need on walk-in lounge’id, sissepääs maksan 189 krooni (ehk umbes 20 eurot) ja selle eest saab lounge’is mõnuleda 4 tundi.

Eriline on Kopenhaageni lennujaam veel selle tõttu, et see on silent airport (juba 80ndatest alates). Seal ei toimu kutsungeid nagu last call jne tervele lennujaamale, kasutatakse ainult viitasid. Probleemiks on India, Hiina ja USA reisijad, kes on harjunud otsima inimest, kes neid aitaks ja harjunud saama valjuhääldist infot.

Kopenhaageni lennujaamas on naturaalsest puidust põrandad ja palju naturaalvalgust — ka laes on ümmargused aknad, kust pääseb palju valgust sisse.

Kopenhaageni lennujaama suur eesmärk praegu on veelgi laieneda ja luua koostööd lennufirmadega väljaspool Euroopat. Hetkel on koostöö 38 erineva euroopavälise sihtriigiga.

Kuna lennujaam tahab laieneda, siis on juurde vaja ka palju uusi parkimiskohti lennukitele, mille loomiseks käibki hetkel ehitus lennujaamas.

Eesmärgiks on aastaks 2030 või hiljemalt 2032 laieneda nii palju, et aastas läbiks lennujaama 40 miljonit inimest. Täpset aega lubada ei saa, sest kui peaks tulema finantskriis, siis kuivab turg kokku ja protsess aeglustub, nagu juhtus eelmise majanduskriisi ajal.

Kopenhaageni lennujaama tehakse aina restorane juurde, et inimesed saaksid valida ja nautida erinevaid rahvuskööke. Hiljutine uuring lennureisijate seas tõestas, et 70% reisijatest peavad toitlustust lennujaamas väga oluliseks. Paljud märkisid ka, et tahavad tulla lennujaama varem, et nautida head toitu ja tšillida enne lendu.

Uuri asja edasi Nordica ja Kopenhaageni lennujaama kodulehtedelt!

Kui noolega paremale liigud, saad ka teada, kuidas Nordica lennuga ühe inimese südamesoov täideti!

Vaata ka väikest galeriid Kopenhaageni lennujaamast ja lindilõikamisest:

Üks neiu oli kutsutud Eestisse oma parima sõbranna pulma, aga ta oli lennukist maha jäänud. Aga tähed olid tema poolt — just sel päeval toimus Nordica esimene otselend Kopenhaagenist Tallinnasse. Kui seda poleks toimunud, oleks neiu oma parima sõbranna pulmast ilma jäänud. Suur tänu Nordicale ja Kopenhaageni lennujaamale, et tegite ühe inimese õnnelikuks — see inimene tänas ka siiralt kõiki Kopenhaageni lennujaama ja Nordica esindajaid, et talle selline tore võimalus otse Eestisse jõudmiseks pakuti.