London

Esimesed kohvipoed avasid austraallased ja uusmeremaalased. See oli umbes dekaad tagasi ja kohad kandsid nimesi nagu Flat White ja Kaffeine. Sellest ajast saati on aga järjest rohkem ja rohkem tekkinud juurde uusi kohvikohti. Populaarseim tellimus, mida kohalik rahvas armastab on flat white, mis kujutab endast topeltkogust espressot koos kreemja piimaga. Jook on pärit Austraaliast ja kogub maailmas üha enam tuntust. Teisele kohale langeb cappuccino. Peamised kvaliteetkohvi müüvad poed asuvad Ida-Londonis ja silmapaistvamad on Allpress, Climpson & Sons ja Caravan.

Melbourne

Melborune’i elanike jaoks on kohv iseenesest mõistetav osa elust. See on isegi nii tavapärane, et linnas korraldatakse iga aasta spetsiaalselt kohvifestivali. Kohalike seas on populaarseimaks joogiks Piccolo latte, mis sisaldab tavapärasest vähem piima, et espresso maitse tuleks rohkem esile. Samuti kuuluvad melbourne’laste eelistatud kohvijookide hulka veel caffè latte, cappuccino ja loomulikult flat white. Lisaks on kogu linn täis häid kohvipoode ehk neid leidub pea igal pool. Küll aga on sealsete kohvigurmaanide kaks meelispaika Auction Rooms, mis asub Põhja-Melbourne’is ja Dead Man Espresso, mis asub linna lõunaosas.

Reykjavik

Hollandlased, rootslased, soomlased ja norralased võivad maailma kohviedetablit tarbimise poolest küll juhtida, ent ka islandlased on suured kohvisõbrad. Suurem osa Reykjvaiki kohvikuid keskendusid paarkümmend aastat tagasi suures osas toidule. Näiteks tellides kohvi ja kooki võis kohv olla suhteliselt kesine ja mitte keegi ei nurisenud selle üle. Nüüd on aga peamiseks eesmärgiks pakkuda parimat võimalikku kohvi. Inimeste lemmikud on caffè latte või cappuccino. Kodus joovad inimesed ka filterkohvi, ent üha rohkem eelistatakse osta kohvikutest espressol põhinevaid kohvijooke. Populaarseimad kohad, mida külastada on Kaffitar, Stofan ja Kaffismidja.

Rooma

Kohv on Itaalia kultuurile niivõrd omane, et harva kohtab itaallast, kes ei joo kohvi. Samas ei ole alati lihtne leida Itaalias kohvikut, kus pakutaks head espressot. Jutud käivad, et kõik Itaalia kohvikud ei ole sugugi soovinud kasutusele võtta moodsaid tehnikaid. Samas võib aga kindel olla, et Roomast saab parimat kohvi ja loomulikult on eelistatuim valik espresso. Kohalik tava ütleb lisaks, et piima sisaldavat kohvijooki võib tarbida ainult hommikusöögi kõrvale. Parimateks kohtadeks on Rosati, mille asukohaks on märgitud Piazza del Popolo, Pantheoni kõrval asuv Sant’ Eustachi ja Giolitti.

Singapur

Ühe Singapuri kohvikuomaniku sõnul on kohv asendamatu osa singapurlase elust. Ta lisab, et kohvi kvaliteet on aga märgatavalt paranenud, sest viimastel aastatel on kasutusele võetud moodsad viisid tegemaks parimat espressot. Samuti tekitab kohalikele suurt vaimustust latte art ehk kunst kohvitassis. Eelistatuimad joogid on caffè latte, mocha ja cappuccino. Parimad kohvikohad on aga Strangers’ Reunion, Dutch Colony ja Chye Seng Huat Hardware.

Seattle

Kui Ameerikas on üks linn, mis kohvi osas on teistest pidevalt ees, siis see on Seattle. Victrola Coffee Roasters omaniku sõnul on kohv linna elanike jaoks just kui vedel päike. Võib-olla just seetõttu on linnas jõudsasti kohvikultuur arenenud ja kohvikuid tekib üha enam juurde. Populaarseim valik Seattle’is on espresso, cappuccino ja single-origin pour ehk kohv, mis on pärit ühest kindlast kohast ja ei ole mitme erineva sordi segu.

Viin

Kohvikud on Viini kultuuri niivõrd oluline osa, et linna kohvikud märgiti lausa 2011. aastal UNESCO maailmapärandi nimekirja. Asjatundjad ütlevad aga, et tüüpiline kohviku kohv ei ole sellisel tasemel nagu võiks olla. Linnas on küll arvukalt erinevaid kohvitubasi, mis on paljudele inimestele tavapäraseks jutuajamiskohaks. Samas on enamikes pakutav kohv aga keskpärane. Viinis peeti aga 2012. aastal parima barista maailmameistrivõistluseid. Peale üritust hakkas linna aga juurde tekkima uutmoodi kohvikohti, milles pakuti kvaliteetespressot. Rahva lemmikuteks ongi espresso või cappuccino. Parimad kohad, mida külastada on Caffe Couture, Essenti, Coffee Pirates ja Demel.

Wellington

Kui eelnimeatud üha enam populaarsust koguv kohvijook flat white leiutati teadupärast Sydneys, siis Wellingtonis muudeti jook perfektseks ja sellest sai kogu linna mitteametlik igapäevjook. Samuti on linlastel kõrged kohvistandardid, mistõttu peavad linna kohvikud pingutama, et hoida taset. Wellington on küll väike linn, ent populaarseid kohvikohti on seal küllaladselt. Kohalike lemmik on loomulikult flat white. Halbu kohvikuid Wellingtonis ei ole. Küll võib aga parimatena välja tuua kohad nagu Flight Coffee Hangar, Memphis Belle ja Lamason Brew Bar.

Allikas: CNN