Londoni edu taksomaailmas on turistide silmis mäekõrgune: 22 protsenti pidas Londoni taksosid kõige paremateks.
Teiseks tuli New York, kus kollased taksod kuuluvad samuti lahutamatuks osaks kohalikust tänavapildist. New Yorgi häältesaak oli 10 protsenti. Kolmandale kohale jõudis jaapanilikult viisakas taksoteenindus Tokyos - 9 protsendiga häältest.

Berliin sai 5 protsendiga häältest küll neljandale kohale, kuid selles linnas võib tipptunni ajal tekkida tõsine probleem taksode leidmisega, mis siis, et teenust hinnatakse kõrgelt. Madrid, Mexico City ja Amsterdam jagavad viiendat kohta igaüks
4 protsendi häältega. Meie põhjanaabrite pealinn Helsingi jõudis 18. kohale koos Taipei, Shanghai ja Buenos Airesega.

Maailma parim taksoteenus on järgmistes linnades (protsent antud häältest):

 1. London 22%
 2. New York 10%
 3. Tokyo 9%
 4. Berliin 5%
 5.-7. Amsterdam 4%
 5.-7. Madriid 4%
 5.-7. Mexico City 4%

Uuring viidi läbi 30 riigis. Londoni taksojuhid olid ka kõige sõbralikumad (nii arvas 23% vastanutest).

New Yorgi taksode kättesaadavust hinnati aga kõige paremaks (23 protsenti vastanutest): stereotüüp filmidest, kus kätt tõstev klient hetkega ka mõne takso peatab, vastab peaaegu et tõele, kui pole eriolukorda tipptunni või halva ilma näol.

Taksosõidu kvaliteeti hinnati tähtsuse järjekorras järgmiste omaduste põhjal (protsent antud häältest):

 1. Ohutus 23%
 2. Hinna ja kvaliteedi suhe 20%
 3. Taksojuhi teadmised 17%
 4. Saadavus 14%
 5. Sõiduoskused 11%
 6. Puhtus 8%
 7.-8. Sõbralikkus 7%
 7.-8. Teenindus 7%

Hotels.com-i ülemaailmsest taksouuringust tuli veel välja seegi, milliseid kõige ebatavalisemaid esemeid on sõitjad taksosse unustanud: näiteks kanaarilind puuris (Ameerika Ühendriigid), kunstjalg ja endine poiss-sõber (Austraalia), tromboon (Soome), rubiku kuubik (Itaalia), hambaproteesid (Saksamaa).

Mida aga takso tagaistmel kõige rohkem tehakse? Sellelegi sai uuringust vastuse. 19% vastanutest üle maailma kirjutasid tekstisõnumeid või e-kirju, 15% magasid, 10% sõid ja 9% suudlesid.

Kui turist saabub sihtriiki, siis kuidas läheb ta lennujaamast edasi hotelli või esimesse peatuskohta? Selgus, et rohkem kui pooled (53%) eelistasid reisi jätkata taksoga.

Veel üks huvitav fakt selgus vastustest: 38% taksoreisijatest ümardab arve lähima täisarvuni, jättes ülejäänu taksojuhile.

Küsitluses osales 2683 vastajat 30 riigist.

Hea lugeja, millises linnas on sinu taksokogemus kõige parem ja mida hindad heas taksos kõige enam?