Ülehinnatud kohti kiidetakse tavaliselt liiga palju blogides, neid sihtkohti saadavad stereotüübid, mis ei vasta enam tõele või mis pole kunagi olnudki õiged ja turistid sammuvad ikka ja jälle samadesse ämbritesse tagasi. Maailma reisijate arvates on need 25 ülehinnatud sihtkohta järgmised.

1. Milaano

Kõik teavad, et see on maailma moepealinn. Tundub glamuurne ja ihaldusväärne sihtkoht. Paraku on paljud avastanud, et kui nad just modellikarjääri tegema pole tulnud, siis on selles linnas muul rahval vähe teha. Sedasama paljukiidetud moodi on aga Prada poest kallis osta.

Golden Gate.

2. Golden Gate´i sild

San Francisco kuulus punane sild on üks esimesi sihtkohti, mille turistid oma kohalikku vaatamisväärsuste plaani võtavad. Muidugi tuleb seal ära käia. Sillale roninuna aga leitakse end tavaliselt udu seest, kust pole midagi näha, küll aga kuulda ja tunda: tugevat jahedat tuult ookeanilt ja automüra sillal kulgevalt automagistraalilt. Meeleolu ei tõsta ka igal pool üles pandud suitsiidiabi-telefonid.

3. Loch Ness

Kas tõesti usutakse selle koletise olemasolu? Selleks, et neli tundi Edinburghist kohale sõita ja kohapeal teada saada, et kedagi ei olegi - see pole tõesti vaeva väärt.

Empire State Buildingu fuajees.

4. Empire State Buildingu vaateplatvorm

Siingi võib üles sõites avastada end udust, kui oled kulutanud raha veerandsajadollarise pileti peale ja pikalt sabas seisnud. Central park pole platvormilt näha, sest selle varjavad teised pilvelõhkujad. Ajalooline hoone ongi vaikselt uppumas teiste uuemate hoonete varju.

5. Ateena

Tavaliselt teatakse nelja hoonet Ateenas, mida kõik vaatama saabuvad. Nende nelja juurde Acropolises looklevad räpased, rahvarohked tänavad.

6. Hollywoodi "Walk of Fame"

Kuulsuste alleel jalgade ette maha vaadates selgub, et mahavisatud räpaste salvrättide ja hotdogipakendite vahelt mõni kuulsuse silt siiski paistab. Vaevalt et keegi üldse saab mahti maha vaadata, sest rahvarikkas kohas esineb kõikvõimalikke tänavakunstnikke, kes kogu tähelepanu endale tõmbavad.

7. Pisa viltune torn

Peaagu sama kallilt nagu Empire State Buildingusse saab tõusta ka viltusesse Pisa torni. See aga pole nii kõrge ja ei vaju ka enam. Järjekorras seismine nõuab samuti kannatust.

8. Miami

Ameerika üks kallimatest linnadest on igavavõitu, lisaks tapab pidev kuumus koostöös niiskusega.

9. Atlantise kuurort Bahama saartel

Hotellipuhkajad ummistavad tavalist liivaranda ja ongi kõik.

10. Stonehenge

On küll ajalooline koht, aga ega sellepärast veel turiste sinna lähedale kive katsuma lasta. Kõikjal on köied ees, et rahvamasse eemal hoida. Pealegi tuleb Londonist kohale sõita üle saja kilomeetri. Ja lõppude lõpuks on need vaid kivid, mida saab eemalt vaadata.

11. Champs-Elysees

Linnulennult on see avenüü Pariisis tõesti ilus. Tänavavaade kõnniteelt on aga üsna tavaline. Tee on palistatud väga kallite poodidega ning nende ees jõlkuvate taskuvarastega.

12. Niagara juga

Väga kallis koht. Läheduses on vaid üksikud motellid, us teatakse, et nad on üksikud ja lähedal on juga, mida turistud tulevad vaatama kaugelt ja vajavad öömaja. Turg paneb kõik paika. Joa juures aga tuleb manööverdada kasiinode ja Guinnessi rekordite muuseumide ja ketikohvikute vahel ja turistilõkse kohtab igal sammul. Kui rahast lagendaks kooritud, lastakse lõpuks joa lähedale ka.

13. Rooma

Ajaloolisi kohti on küll palju, kuid mida olulisem vaatamisväärsus, seda rohkem prahti ja turiste, kes vaateid varjavad.

14. Dublin

Tegelikult pole see linn päris Iirimaa. Kui Guinessi õllemuuseumis käidud, võib rahus minna maapiirkondadesse päris Iirimaaga tutvuma.

15. Mount Rushmore

Huffington Postile arvamuse avaldajad kirjeldasid seda kohta kui väikest, isegi väiksemat kui pildil ajalooraamatus. 18-meetrised skulptuurid USA presidentidest George Washingtonist, Thomas Jeffersonist, Theodore Rooseveltist ja Abraham Lincolnist on raiutud graniiti.

16. Brugge

Kahtlane koht, kus ilmselt mitte keegi ei elagi. Tänavad täituvad inimestest vaid siis, kui turismibussid saabuvad.

17. Four Corners

Ilmselt Eesti turistidest paljud pole kuulnudki sellest kummalisest kohast, aga USA-s on see populaarne sihtkoht. Seda võiks nimetada ka juhusliku punkti külastamiseks, sest tegemist on USA osariikide Arizona, New Mexico, Utahi ja Colorado ristumispunktiga, kus neli osariiki saavad kokku. Peale parkla polegi kohapeal eriti midagi, aga paik on hästi kaugel. Veega tualetti pole ja mobiililevi samuti. On vaid ümmargune plaat maapinnal.

18. London

Isegi ameeriklaste jaoks on see kallis linn. Lisaks tundub ameeriklastele see linn ka liiga sünge.

19. Suur Kanjon

Kohalejõudmine autoga on tavaliselt üsna vaevarikas, kuigi teed on head. Aega kulub palju, sest vahemaad on tohutud. Ja kui ongi lõpuks jõutud parklasse, tuleb sealt leida tee vaateplatvormile, kust kanjonit näeb. Kui aga on rohkem aega, saab tõelise elamuse kanjoni servas või põhjas matkates.

20. Hong Kong

See on üks maailma üks tihedamini asustatud paiku (Hongkongis asuv Kowloon on üks tihedamini asustatud kvartaleid - majaderägastik kümnete tuhandete elanikega). Selles linnas pole isegi oma aurale mingit ruumi, igal pool on inimesed. Ja majad.

21. Veneetsia

Kanalid on küll lahedad, aga tänavad väga kitsad ja täidetud turistide ning tuvidega.

22. Memphis

Paraku on linna peaaegu et ainuke vaatamisväärsus Beale Street, kus asuvad kallid söögikohad ja bluusibaarid. Lisaks saab näha ka mudasevõitu Mississippit.

23. Cabo San Lucas, Mehhiko

Rannad on küll ilusad, aga nii meeltmööda pole igal pool jalgu jäävad õllepudelid ja nende sisu tarbijad.

24. Las Vegas

Filmid on ootused kõrgeks ajanud - kõrgemaks, kui tegelikkus. Elu on kalgeltki teistsugune, kui Las Vegase filmides, tavalisem ja võitudevaesem.

25. Blarney kivi

Kultuslik kivi Iirimaal, mida suudeldes omandad uskumatud võimed, on päris elus aga muutunud bakterikiviks, mida pole hea puutuda.

Hea lugeja, kas nõustud ameeriklaste arvamusega või oleks siia edetabelisse vaja teha täiendusi?