10.-23. oktoobrini läbi viidud veebiküsitluse valimiks oli 1000 küsitletavat vanuses 15-74 aastat, valimi jaotus kujundati Eesti elanikkonna suhtes proportsionaalselt soo, vanuse, peamise suhtluskeele ja maakonna tunnuste alusel.

Uuringus paluti vastajail hinnata Rail Balticu mõju Eestile ja küsiti, kas vastaja toetab projekti realiseerumist. 68% neist vastajaist, kes on projektist teadlikud, hindab selle mõjusid Eestile üldiselt positiivseks, 17% negatiivseks ja 16% ei osanud mõju hinnata. Uuringu tulemusi hinnates selgus ka, et positiivse mõju hinnang on ühtlane nii piirkondlikus kui vastajate haridustaseme lõikes.

Küsimusele, kas vastaja toetab Rail Balticu projekti, vastas jaatavalt 58% küsitletuist, eitavalt 21%. Kindlat seisukohta ei omanud 17% ning projektist mitteteadlikke oli 4% küsitletuist. Rail Balticule on keskmisest veidi kõrgem toetus noorimas vanuserühmas ning linnaelanike seas. Mida kõrgem oli vastaja haridustase, seda suurem oli ka toetus Rail Balticu projektile. Peamisteks põhjusteks projekti toetamisele oli parem ühendus Euroopaga, kiirus ja mugavus.

Uuringus paluti ka reastada ootused valmivale raudteeühendusele, ning üsna võrdselt ootavad vastajad Rail Balticust positiivset panust majandusarengusse ja kaubavedudesse, samuti lennuühendusest odavama ja teistest transpordiliikidest kiirema ühenduse võimaldamist Euroopaga.