Ida-Aafrikas asuv Tansaania autonoomne osa Zanzibar on alates 2011. aastast turistidele juba kergemini ligipääsetav, sest sellest ajast saavad seal maanduda suured reisilennukid. Kahtlemata on see minirestoran kõige erilisema koha peal, kuhu söögikohta saab rajada - väikese veest välja ulatuva kaljunuki otsas. The Rock (avapildil) pole kuigi kaugel Michanwi Pingwe rannast, kust saab kohale väikese paadiga või isegi jala. Varem oli tegemist kalameeste peatuskohaga India ookeanil, 2010. aastal avatud söögikoht teenindab aga nüüd kuni 12 lauda.

Maldiividel saab süüa veealuses restoranis Ithaa suure läbipaistva kupli all, kus suutäisi loevad mööda ujuvad kalad. Luksuslik restoran asub Alif Dhaali atollil. Tegemist on ühe esimese veealuse klaasrestoraniga, mis avati 2005. aastal. Menüü on euroopalik ja seitsmekäiguline allvee-eine maksab 320 dollarit.

Alnwick Gardeni restoran Treehose asub puu otsas. See ei tähenda siiski ebamugavat kõõlumist luksusliku eine nautimisel. Kõik on viisakas ja mugav. Pakutakse kalaroogasid ning Northumberlandi farmide lihast valmistatud maitsvaid praade. Hinnad polegi väga puulatvadesse kerkivad: kolmekäigulise õhtusöögi võib tellida näiteks alla 24 naela (32 euro) eest.

Kui tahad New Yorgis süüa nagu vanas ninjakindluses, siis see retoran lubabki elamusi, mis toovad selle iidse jaapani kultuuri kandikul kohale. Süüakse ninjade külas, kus oma istekohale jõudmiseks tuleb läbida väike labürint. Kui teekonnal väljahüppavad ninjad ja hämar interjöör ei häiri, siis jõuad lõpuks ka oma toiduni, mis on Tripadvisori kriitikute arvates hea.

Pimedas saab süüa nii Pariisis, Londonis kui Moskvas, mõnikord ka Tallinnas. Dans le Noir on pimerestorane avanud paljudes kohtades maailmas. Kottpimedas restoranis saab enne söömaminekut natuke aega veeta hämaras kokteilibaaris. Vaata, mis jäi öökaamerate vaatevälja söögikohas, kus palja silmaga midagi näha pole:

Las Vegases asuv restoran ujub vastuvoolu: nende toidud on rasvarohked, kolesterooliga ei koonerdata, kaalujälgijaid ei hellitata. Vastupidi - üle 160-kilosed saavad tasuta süüa, sest siis on nad restorani dieeti õigesti jälginud. Restorani omanikud väidavad, et oma toidukohaga võitlevad nad leviva anoreksia vastu.

San Franciscos asuv restoran pakub söögi kõrvale kinoekraanilt vanade filmide vaatamist. Restorani atmosfäär on retro ja õdus.

A photo posted by Toby Jones (@heyitstobes) on Feb 12, 2015 at 4:20am PST

Pariisis Montmartre´il saab selles veidras restoranis veini lutipudelist limpsida. Ei mingit peenutsemist erikujuliste pokaalidega. Ka toores liha tuleb ise ära küpsetada.

Restoran koopas vaatega merele on kindlasti nii romantiline kui eksootiline. Teenindus on vaatamata arhailisele koopale elitaarne ja toidud tippklassist. Pidulikke bankette on selles koopas peetud juba 1700ndatest aastatest.

Nürnbergis asuv restoran käib kaasas tehnoloogia arenguga. ’s Baggers pakub täisautomaatset teenindust. Keegi ei tule kliendiga näost näkku suhtlema, kui just väga vaja pole. Köögis askeldavad küll ehtsad inimesed, kuid nemad tegelevad ainult toiduga, mitte kliendiga suhtlemisega. Toidu saab tellida puuteekraanilt, oodates on võimalik saata e-kirju ja surfata Internetis. Kui roog valmis, liugleb see spiraalset konveierit pidi väikese kärukesega nagu "ameerika mägedes" sööja ette lauale.