Üheksa toitu, mida tasub reisides katsetada

 (1)
Üheksa toitu, mida tasub reisides katsetada
Hiina pelmeenidWikipedia

Reisimisega kaasneb ka rahvustoidu mekkimine. Isegi siis, kui see alguses ehk kummaline tundub.

Toome teieni üheksa kindlat riiki iseloomustavat rooga, millest nii mõnigi on meie menüüsse juba üle tulnud.

Austria: Viini šnitsel on õhuke paneeritud vasikalihalõik, mida süüakse tavaliselt sidruni ja petersellikartuliga.


Hiina: xiaolongbao ehk pelmeen on täidetud tavaliselt liha ja leemega ning aurutatud bambusest valmistatud korvis.

Taani: øllebrød ehk õllesupp on valmistatud õlles leotatud leivast. Tihtipeale serveeritakse seda vahukoorega.

Inglismaa: veisepraad munast-piimast-jahust valmistatud soolase piruka ehk Yorkshire'i pudinguga.

Ungari: guljašš on rohke lihaga valmistatud supp. Mida paksem, seda parem. Teinekord süüakse seda ka nuudlitega.

Seotud lood:

Kasahstan: beshbarmak ehk "viis sõrme", kuna toda rahvustoitu süüakse ühe käega. See koosneb keedetud lihast ja nuudlitest, mida on korralikult maitsestatud sibula ja erinevate maitsetaimedega.

Mehhiko: "mutikaste" on valmistatud pea sajast koostisosast ning nõuab vaaritamiseks kannatust. Seda lisatakse näiteks kanale või anchiladale.

Norra: rakfisk<="" p=""> ehk hapukala valmistamine on aeganõudev. Seda peab hapendama kaks-kolm kuud. Enmasti süüakse seda fileeviiludena koos leiva ja kartuliga.

Costa Rica: tamale ehk maisijahust valmitatud pannkook, milles on kas magus või soolane täidis. Pannkook keeratakse taimelehtedesse (näiteks banaanilehed) ning aurutatakse.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare