Go Travelis kolmandat korda korraldatav reis on unikaalne seetõttu, et ühegi teise Eesti turul pakutava reisi programmis ei leidu samaväärset hulka vaatamisväärsusi. Seiklusest osavõtja saab oma silmaga ära näha kaht kaasaegset maailmaimet – Suurt Hiina müüri ja Põhja-Indias Agra linnas asuvat maailma üheks lummavamaks peetud haudehitist Taj Mahali.

„Reisihuvilised soovivad tavaliselt näha objekte, millest nad midagi kuulnud on. Sellepärast on ka reisi põhirõhk UNESCO maailmapärandisse kuuluvate objektide ja maailmaimede tutvustamisel,” ütles programmi autor Arne Uusjärv. Tema kinnitusel jätavad kustumatu mulje ka paljud vähem tuntud vaatamisväärsused, mis on oma olemuselt maailmakuulsatest objektidest mõnikord isegi suursugusemad. “Ükski erakordsete elamuste otsija ei pea oma otsust reis kaasa teha hiljem kahetsema,” lubas Uusjärv.

Kolme nädala jooksul läbitakse mööda maismaad enam kui 7000 kilomeetrit, millele lisandub veel 11 700 lennukilomeetrit. Erakordseks muudab reisi ka läbitav kõrguste vahe – kui Peking asub 54 meetrit üle merepinna, siis Tiibetis külastatakse Gyatso-la mäekuru, mille kõrgus merepinnast on 5248 meetrit.

Lisaks pakub reis harukordset võimalust tutvuda korraga erinevate kliimavöötmetega – rännak läbib nii paras-, lähistroopika-, troopika- kui ka lähisekvatoriaalvöödet. Samuti on reisi marsruut valitud selliselt, et võimalik on tutvuda väga erinevate majanduste ja kultuuride ning religioonidega nagu taoism, konfutsionism, budism, hinduism, džainism, sikhism, kristlus ja islam.

„See reis on nagu ratsutamine läbi erinevate ajastute ja idamaiste kultuuride: moodsad suurlinnad vahelduvad keskaegsete küladega, rohelised džunglid lumiste mägedega. Tee ääres seisvad buda mungad, konfutsiaanlikud mõtlejad, hindu pühamehed, Himaalaja mägirahvad. Tohutult värve, lõhnu, emotsioone,“ iseloomustas reisi Go Traveli nõukogu esimees ja maailmarändur Tiit Pruuli.

Erivarustust ja -ettevalmistust reisiks tarvis ei ole. Küll aga soovitab Go Travel vormistada piisava kattega meditsiiniabi-, reisitõrke- ja pagasikindlustuse ning konsulteerida reisimeditsiini spetsialistidega, et teha vaktsineerimine A-hepatiidi vastu. Arvestada tuleks ka malaariaohu ja kõrgushaigusega.

Go Traveli Pekingi-Delhi retk on sel aastal kavas kolmandat korda. Esimest korda toimus see seiklusreis 2009. aastal, mil rongidega läbiti kokku 4280 kilomeetrit ja bussidega üle 2800 kilomeetri. Eelmisel aastal tuli unikaalne rännak ära jätta maavärina tõttu Nepaalis, mis pühkis minema marsruudi ühe osa Tiibeti ja Nepaali vahel asuva maantee. Tänaseks on aga tee korras ning seiklusreis saab taas toimuda.