Tunnistaja sõnutsi üritas 66-aastane Hideto Ueda Taj Mahali sissepääsu ees endlit ehk selfiet teha, kuid läks selle saamiseks liiga kaugele. Nimelt ronis mees treppidest üles, kust ta aga õnnetult alla kukkus, vahendab The Telegraph.

"Ta viidi kiirabiga haiglasse, kuid teda ei õnnestunud ellu äratada," räägib kohalik politseinik ja lisab: "Surma põhjuseks oli südameatakk."

Seejuures polnud Ueda ainus, kellele trepist üles rühkmine halvasti mõjus. Ka tema kolleegi päev lõppes haiglas jalaluumurruga.

See surm pole kaugeltki esimene, mille on põhjustanud endlitegemise agarus. Näiteks hukkusid jaanuaris Indias kolm meest, kes hooletult rongirööbastel poose võtsid ega arvestanud ilmselge ohuga, et üks hetk võib neist rong üle sõita. Selle kuu alguses aga suri Melbourne'i tudeng, kes proovis Norra mäestikus 700 meetri kõrgusel merepinnast endast fotot jäädvustada. Mees läks kaljuäärele liiga lähedale ning kukkus alla.

Endlihaigusega võitlevad isegi valitsused, kes üritavad panna inimesi mõistma, et selfie tegemine avalikus kohas võib seada ohtu nii tegija enda kui ka teiste elud.