Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul on otselennud ning mugavad ühendused turistide jõudmisel Eestisse võtmetähtsusega. Lugus lisab, et samuti on oluline, et Eesti inimeste töölähetused ja puhkusereisid kulgeksid võimalikult sujuvalt ning head lennugraafikud väldiksid lisakulutuste tegemise vajaduse.

“Strateegiline koostöö Kesk- ja Ida-Euroopa suurima lennufirmaga loob kahtlemata uusi ja häid võimalusi nii Eestisse jõudmiseks kui ka siit välja lendamiseks. Tervitame Nordica koostööd LOTiga ning usume, et turismisektor kui Eesti majanduse üks olulisemaid harusid sellest otsusest vaid võidab,” ütles Lugus. “Kõikidele reisijatele loob see kahtlemata senisest veelgi paremad võimalused mugavalt Euroopasse aga ka mujale maailmasse lennata.”

Luguse hinnangul näitab pikaajaline strateegiline koostöö sellise kaliibriga ettevõttega stabiilsuse ja usaldusväärsuse kasvu meie enda lennukompanii vastu. “Ei saa salata, et usaldusväärsed partnerid ja hea maine on tihti edu üks eeldusi,” ütles Lugus.

Koostööst LOTiga võidavad Luguse sõnul kindlasti ka eestlased, kes saavad endale kiiremad lennuühendused, mida LOT läbi Varssavi pakub. “Põhja-Ameerika ja Aasia sihtkohtade vastu on eestimaalastel viimastel aastatel huvi tuntavalt kasvanud ning nüüd on need kohad veelgi paremini kättesaadavad,” ütles Lugus. “Lisaks tähendab leping LOTiga koostöö jätkumist Star Alliance’ga, mis on rahvusvaheline kvaliteedimärk ning mille boonuspunkte saavad reisijad südamerahuga edas