„Eelmise aasta oktoobris, kui suvereiside müügi avasime, olime mõõdukalt optimistlikud ja plaanisime hooajale 15 protsendist kasvu. Esimesed müügikuud üllatasid igati ning varajaste tellijate hulk kasvas loodetust kiiremini,“ ütles Novatoursi OÜ tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal.
„Käsikäes nõudluse kasvuga panime jooksvalt juurde lisalende Montenegrosse, Rhodosele, Kreetale, Bulgaariasse ja viimati suuremas mahus ka Türki. Tõime Eesti tšarterturismi turule lisaks uue lennuoperaatori – Pegasus Airlines,“ lisas ta.

Türgi mahud kasvavad möödunud aastaga võrreldes ilmselt kaks korda
Koos lisalendudega kasvab Novatoursi suvehooaja reisijate arv võrreldes eelmise suvehooajaga üle 30 protsendi. Suurim kasvupotensiaal on Türgi suunal, mille mahud peaksid kasvama võrreldes mullusega ligi kaks korda. Uustali sõnul on peale eelmise aasta Türgi poliitilist turbulentsi sel sihtkohal taas võimalus tippu tõusta.
„Tegime tänavusel tursimimessil müügirekordi ja eeldame reisijanu jätkumist ka edaspidi. Novatoursi reisijate arv ületab Türgi ja Kreeka sihtkohades tänavu 13 000 piiri. Bulgaaria jääb veidi sellest piirist alla, kuid sealsetes kuurortides on ka hooaeg veidi lühem,“ selgitas Uustal. Tema sõnul kasvavad suvehooaja reisijate mahud, võrreldes eelmise aastaga, pea kõikides Novatoursi sihtkohtades ning teenindatud klientide arv jõuab hooaja lõpuks enam kui 41700 turistini.
Novatours pakub aprillist oktoobrini kestval suvehooajal reise kokku 14-nel lennusuunal. Hooaja avasid aprilli alguses otselennud Tallinnast Türki, Antalyasse. Järgnesid Kreeta, Rhodose, Montenegro, Horvaatia ja Küprose avalennud. Mai keskel algavad Bulgaaria ning kuu lõpus Korfu reisid. Peloponnesose poolsaarele saab lennata alates juuni algusest. Suvepikendusreisidest pakub Novatours septembriks ja oktoobriks Itaalia, Sitsiilia, Zakynthose saare, Hispaania ja Portugali reise. Kõikide suvesihtkohtade lennu kestused jäävad alla viie tunni.

türgi

Populaarseim talvine sihtkoht oli taas Egiptus
Aprillis lõppenud 2016-2017 talvehooajal kasutas Novatoursi reisipakkette enam kui 13500 reisihuvilist, mis on 37 protsenti rohkem kui 2015-2016 talvehooajal. Populaarseim sihtkoht oli Egiptus, mille reisijate osakaal moodustas kogu hooajast ligi poole. Samuti olid populaarsed Kanaari saared, Araabia Ühendemiraadid, Tai ja Sri Lanka. Uustali sõnul ilmestas hooaega Egiptuse reisisihtkoha taastumine, 19 lisalennuga Hurghadasse.
Novatoursi 2017-2018 talvehooaja reiside müük algab juba mai teises pooles ja reisikavasse lisanduvad mitmed uued ja huvitavad sihtkohad.
Novatours tegutseb Eestis alates 2004 aasta algusest, olles sellega staažikaim ja suurim reisikorraldaja. Baltimaades on Novatours grupi turuosa enam kui kolmandik. Ettevõtte põhiline tegevusala on puhkusereiside korraldamine tšarterlendudega. Reisikorraldaja pakette müüvad edasi kõik Eesti suuremad reisibürood. Samuti saab reise soetada reisifirma kodulehelt, e-müügist või Novatoursi otsemüügikontorist Tallinna kesklinnas.