Türgi liir on pärast 15. juuli riigipöördekatset teiste maailma suuremate valuutadega võrreldes ligi veerandi nõrgenenud. Viimane kuu on olnud eriti hull ja möödunud nädalavahetusel tegi liiri kurss äkilise jõnksu allapoole.

Populaarne puhkusesihtkoht kannatas turistide nappuse käest juba pärast seda, kui Vene turistide massid kõrvale jäid. Liiri nõrgenemine ja tühjad hotellid jätavad hindadele tugeva märgi. Ent mitte igaüks ei söanda praegu türki reisida.

Juba suvel oli selgelt näha, et Eesti turistid eelistavad nüüd Kreekat, Türgi ja Egiptuse kuurordid ei ole enam prioriteetsed riikide ebastabiilse olukorra tõttu.

Eesti Välisministeerium soovitab seoses sagenenud rünnakute, kõrgenenud terroriohu ja poliitilise ebastabiilsusega Türgis, olla endiselt väga tähelepanelik ja ettevaatlik Türki reisimisel, eriti suurlinnades nagu Ankara ja Istanbul.

Soovitame võimalusel vältida suurlinnade külastamist ning olla äärmiselt tähelepanelik ja tavapärasest ettevaatlikum linnakeskustes, kaubanduskeskustes, turgudel, bussides ja metroos. Avalikes kohtades, sealhulgas lennu-, bussi- ja rongijaamades võib kõrgendatud terroriohu tõttu olla karmistatud turva- ja läbipääsunõudeid ning nende läbimine võib tavapärasest enam aega võtta. Avalikes hoonetes ja kaubanduskeskustes peab järgima ohutusnõudeid, seal võidakse kasutada asjade läbivalgustamist ja metallidetektoreid.

Samuti tuleks ohutuse eesmärgil täielikult vältida meeleavaldusi ja rahvakogunemisi ning neid mitte pildistada või filmida.

Soovitame mitte reisida Kagu-Türgisse. Seoses halva julgeolekuolukorraga Türgi-Süüria piiril soovitame kindlasti vältida reisimist Süüriaga vahetult piirnevatele aladele.