SmartLynx grupp liisib lennukeid koos meeskonnaga ja täisteenindusega ning korraldab rahvusvahelisi tšarterlende üle maailma. Tšarterlende opereerib lennufirma lisaks Eestile ka Lätis, Leedus, Prantsusmaal ja Kosovos. Grupi käive tšarterlendude ärisuunal kasvas aastaga 17 protsenti.

“Huvi soodsamate tšarterreiside vastu kasvab stabiilselt kõikidel turgudel, kus tegutseme. Vastavalt turu arengutele ning reisijate ootustele arendame pidevalt oma lennukiparki ja tutvustame koostöös reisikorraldajatega ka uusi reisisihtkohti,” kinnitab SmartLynx Estonia juhatuse liige Jurgis Sedlenieks.

Sel suvel alustab SmartLynx Estonia otselendudega Tallinnast uutesse sihtkohtadesse Kreekas ja Horvaatias. Tšarterlennud toimuvad koostöös reisibüroodega Aurinko, Germalo, Novatours ja TEZTour. Lennufirma jätkab ka oma lennukite uuendamist nii reisijate kui ka pardameeskonna turvalisust ja mugavust silmas pidades. Näiteks sellest aprillist saavad reisijad SmartLynx Estonia lendudel oma nutiseadmete akusid laadida istmetesse ehitatud USB-pesadest. SmartLynx grupp täiendab ka tänavu mais oma lennukiparki esimese Airbus 321 lennukiga, mis 220 istmekohaga saab olema suurim lennuk Baltimaade lennufirmade lennukipargis.

“Eestis oleme eriti uhked selle üle, et oleme märkimisväärselt parandanud Tallinnast väljuvate lendude ajagraafikus püsimist. Eelmisel aastal väljusid 82,3 protsenti kõikidest lendudest ettenähtud ajal või 15 minuti sees ettenähtud ajast. Sama näitaja oli 77,1 protsenti 2014. aastal ja 69,7 protsenti 2013. aastal,” lisab Sedlenieks.

SmartLynx Estonia korraldab alates 2012. aastast paindlikke ja soodsaid tšarterlende Eesti ja vahemereäärsete puhkepiirkondade vahel. Lennufirmale on omistatud IOSA (IATA lennuohutuse auditi) sertifikaat, mis kinnitab lennufirma tegevuse vastavust kõrgeimatele ohutus- ja kvaliteedinõuetele.