Muuseumiöö toimub laupäeval, 20. mail 2017 ja uksed avatakse kõikjal kell 18-23 ning sel ajal on sissepääs tasuta.Kõikide osalevate muuseumide öö eriprogrammidega saab tutvuda siin.

Igal aastal on muuseumiööl oma uksed lahti teinud ka järjest suurem arv arhiive, galeriisid, kirikuid. Mitmed neist väga erilised, põnevad - ja ka hea huumorimeelega tehtud - paigad, kuhu tavapäraselt nii lihtne sattuda polegi. Soovimate laupäeva ööd kasutada just nende hästi peidetud aarete avastamiseks!

PELGULINN, TALLINN: Flo Kasearu majamuuseum ja Positiivi fotogalerii

Flo Kasearu majamuuseum - kunstnik teeb ise giidituure ja saab sauna!
Pebre 8, Tallinn

Kunstnik Flo kasearu majamuuseum Pebre tänaval

Galerii Positiiv - Roo 21a

Muuseumiööl 20. mail kell 18-23 on galeriis Positiiv (Roo 21a Tallinn) avatud Reet Sau näitus "Siin on mu süda". Fotograaf on ise kohal, räägib näituse valmimisest ja tutvustab oma vanade kaamerate kogu.

Pärnus avatakse ainult muuseumiööks kolm omalaadset muuseumi.

Pärnu Vanalinna üheöömuuseum Kohvihoovik

Kohviku hoone on ehitatud 1760ndatel aastatel, mistõttu on tegemist ühe vanima säilinud elumajaga Pärnus.
Munga 9 maja on läbi aegade olnud koduks mitmele tuntud ja lugupeetud Pärnu perele. Siin on 250 aasta jooksul elanud nii raehärrad, kaupmehed kui kirikutegelased. Majal on säilinud autentne iidse surnuaia kohale ehitatud tagahoov, kus suvel tegutseb ka välikohvik.

Maja ajaloole tuginedes pajatab kohvik lugusid vanast ajast ja toob tänapäeva ammuste aegade maitseelamusi.

Muuseumiöö muudab Kohvihooviku mänguliseks. Siin saavad mängijad end proovile panna klassikalises malepartiis või hoopis lasta end kaasaegsematel lauamängudel kaasa haarata.
Ohtralt mängulusti pakub ka lõhnarada. Tule proovi kas suudad aroomid ja ained omavahel kokku viia.

Kohvihooviku seinad on mängijate jaoks kaunistatud Anke Pikneri balletiteemalise maalinäitusega ja Elen Palootsa esimese fotonäitusega Dubaist.

Pärnu Vanalinna üheöömuuseum VB Kinga- ja kotiäri kingamuuseum
VB kinga ja kotiäri asub ajaloolises hoones Pärnu vanalinnas. Rüütli 32 on üks kena ja väärikas 19. sajandi teisel poolel ehitatud elu- ja ärihoone. Maja välisfassaad on ilmestatud 20. sajandi alguse juugendelementidega. Omanikest tuntuimad on Jürgensonide ja Pulleritsude suguvõsad ning loomulikult ENSV ja Pärnu linn. Eriti värvikas on aga antud hoone kaupluse pinnal toimunu - lisaks pikaajalisele kingamüügi traditsioonile on siin kaubeldud kudumite, hõbeda, kulla, kristalli, kübarate, paberossikestade ja jumal teab veel millega...

VB Kinga- ja kotiäris saab Muuseumiööl KINGADE ning KOTTIDEGA mängida või siis kohe päris päriselt ise KINGA- ja KOTIPOODI mängida! Kes meist poleks lapsena mänginud klienti ning poemüüjat. Kui paljudel meist oli aga võimalus seda teha päris poes, päris kauba ja päris kassaaparaadiga? Mitu kilo kingi tohime pakkuda Teile? Kas Te arvelauaga mõistate rehkendamist? Kui hästi oskate leida nõudlikule kliendile parimad palad? Kuidas koorub välja Pärnumaa Muuseumiöö parim ostleja? Kes on täpseim ostunimekirja järgija? Sellised ja paljud muud põnevad küsimused leiavad vastuse, kui lasete oma fantaasia või sisemise lapse valla ja tulete meiega poodi mängima.

Pärnu Vanalinna üheöömuuseum ZIGRIMIGRIZ VINTAGE-KAUPLUS

ZIGRIMIGRIZ laseb muuseumiööl vaimu vabaks!
Inspireerivad moemängud vormi, värvi ning detailidega!
Vintage käsikäes tänasega pakub lõputuid mänguvõimalusi. Tulemuseks ajatu ning stiilne tervik!
Jäädvustame loodu.

Galerii Imagi asub Viljandis Tartu tn 80-b.

Viljandisse elama asunud ameeriklasest kultuuriloolase R. Paul Firnhaberi erakogu on aardelaegas täis kaugete rahvaste taieseid ja rituaalesemeid.

Näitusel on väljas nii maailmakuulsate kui ka vähem tuntud autorite originaalteosed.

Tehase 23

18.00-23.00 joome teed endises tuumavarjendis ja kuulame 70-ndate muusikat. Igaüks on külla oodatud. Vastavalt soovile viiakse läbi ekskursioon, kus näidatakse varjendi erakordseid võimalusi.

Püsiekspositsioon

ENSV tsiviilkaitse "250 kohaline eriobjekt", kaitse massihävitusrelvade surmavate lainete eest. Ehitatud Külma sõja ajal 1979. aastal.
Tehase tänava pommivarjend sisaldab endas vaatamisväärsusi, mis igapäevaselt tavainimesele nähtaval ei ole. Muuseumiöö raames on võimalik uudistada tingimusi, milles oli võimalik pakkuda katastroofi (massihävitusrelvade, sealhulgas tuuma bakterioloogiliste ja keemiliste relvade kasutuse) korral ohutut peavarju lausa 250le inimesele. Pommivarjend peidab endas huvitavaid eksponaate, mis demonstreerivad inimese minimaalseid ellujäämisvajadusi kui ka erimeetmeid, mis tagavad ohutu varjupaiga tuumakatastroofi korral. Tegemistu on paigaga, kus oli võimalik üle elada tuumasõjajärgset postapokalüptilist olukorda. Põnevaid ruume ning ajastu originaaleksponaate saab oma silmaga näha ja katsuda. Muuseumiööl toimuvad ka ekskursioonid selgitamaks pommivajendi omadusi ning omapäraseid võimalusi.