Sõida lumelauaga Namiibias – liivadüünid on selleks juskui loodud!

Namiibia ei ole hakanud endale sisetingimustesse suusanõlvu rajama. Milleks, kui lumelaual võib alla kihutada ka liivadüünidest? Lumelauaga liivadüünidelt alla sõitmine, või siis sandboarding on Namiibias polulaarne nii kohalike kui turistide hulgas. Üks paremaid kohti selleks on Swakopmundi lähedal asuv 100 meetri kõrgune liivadüün, millest alla kihutades on jõutud kiirusteni 80 km/tunnis. Seikluslikke sandboardingureisi korraldavad kohapeal mitu firmat.

Itaalias Padova lähedal asuv bassein Y-40 on maailma sügavaim sisebassein, kus saab sukelduda 40 meetri sügavuseni.
Basseini disainis arhitekt Emanuele Boaretto ja ehituse korraldas Boaretto Group Hotel and Resort.
Y-40 on täidetud sooja termaalveega. 4300 kuupmeetrit vett hoitakse temperatuuril 32-34°C, et ujujatel poleks vaja kalipsot selga tõmmata. Põhja mõõtmed on 21x18 meetrit, kuid selleks, et saaks harjutada sukeldumistehnikaid, on loodud ka platvormid erinevatel sügavustel.
Maailma sügavaima tiitel kuulub Itaalia ujumiskohale, mis on fikseeritud ka Guinnessi rekorditeraamatusse. Seal on täpselt mõõdetud sügavus isegi veel suurem - 42 meetrit. Viie meetri sügavuselt kulgeb läbi basseini klaastoru, kust hotellikülastajad saavad läbi jalutada ja veealust elu jälgida. Basseinis korraldatakse torus asuvatele pealtvaatajatele ka allvee-etendusi, Lisaks akvalangistidele ja vabasukeldujatele käivad basseinis seansse võtmas ka vesivõimlejad ja veetantsu harrastajad. www.y-40.com

bassein

Maailma suurim bassein, kus saab otse ujuda üle kilomeetri asub Egiptuses Sharm-el-Sheikis. Enne selle valmimist hoidis väga pikalt rekordit enda käes Tšiilis puhkusekeskuses San Alfonso del Maris asuv 1013 meetri pikkune bassein. Ehkki Egiptuse bassein CityStars – mille ehitas sama Tšiili firma – on mõned meetrid pikem ja selle pindala on 120,000 m², pole Egiptus ehk nii stabiine ja turvaline riik, et pikkuselt teise basseini kasuks otsustamine mõistlik ei tunduks.

Suurim bassein

Dubai on kahtlemata maailma kõige dekadentlikum koht ja maailma suurim sisetingimustes asuv suusakeskus ainult kinnitab seda fakti.
Suusakeskus Ski Dubai pindala on 3000 ruutmeetrit, mäesuusatamist saab harrastada viiel erineva pikkuse ja raskusastmega nõlval. Mõeldud on ka neile, kes armastavad sõita lumelauaga.
Ja kui sport ära väsitab, saate tõtt vaadata pingviinidega.
http://www.malloftheemirates.com/entertainment/ski-dubai

Abu Dhabi

Kui jalgrattasõit ja rannas päevitamine kõlab nagu täiuslik puhkus, siis ei maksa piirduda suvise rattamatkaga ümber Hiiumaa. Vietnam pakub võimalust seda teha 1200 kilomeetrit järjest, alustades ja lõpetades riigi suurimates linnades ning veetes vahepeal aega idüllilistes randades. Päris rannapuhkuse see paraku küll ei ole, pigem ikka sport ning tõusud ja langused ja üsna kohati huvitavad teeolud muudavad selle meeldejäävaks rattamatkaks. Aga kogu maailma jalgrattamatkajate imetlus on garanteeritud.

Vietnam