Citymapper

See on lihtsasti kasutatav mobiilirakendus, mis pakub paremat reisiplaneerimisvõimalust kui Google. Samuti näitab rakendus erinevaid marsruute ja liiklust. Mobiilirakendus on saadaval juba 30 erinevas riigis ja muudab reisimise oluliselt hõlpsamaks.


XE Currency

See on mugav ja lihtne mobiilirakendus vaatamaks valuutakursse. Samuti on rakendusel palju ärilaiendusi. Lisaks saab vaadata ka väärismetallide kursse. Eriti palju on sellest mobiilirakendusest abi siis, kui reisitakse riiki, kus on teine valuuta. Nii on väiksem võimalus petta saada ja samuti aitab XE Currency hindade osas säiltada reaalsustaju.


Tripit

See rakendus paneb su reisiplaani paika e-kirjade põhjal. Kui lubad rakendusel ligipääsu oma e-kirjadele, tuvastab see automaatselt, millal väljub lennuk ja mis kell pead hotellis olema ning näitab ära ka olulised pisidetailid. Ühesõnaga on tegemist reisiplaneerijaga, kuid ülimalt mugava ja kompaktsega, mille peale võib alati kindel olla.


Splittr

Tegemist on mobiilirakendusega, mis aitab kulusi jagada. Lihtsalt tuleb sisestada, kes kui palju, millal ja kus maksis ning rakendus arvestab edaspidi kõik ise. Vahel sõpradega koos reisil olles on ikka nii, et üks sõpradest maksab ühes söögikohas, teine teises ja hiljem jagatakse summad võrdselt ära. Vältimaks aga arusaamatusi, tülisi ja unustamisi, on Splittr hea mobiilirakendus, mis hoiab kõik kulud klaarina.

Google Translate

Mõned armastavad seda mobiilirakendust, teised aga vihkavad ja ütlevad, et halvimat tõlget olla ei saa. Samas võib reisil olles Google Translate osutada aga suureks abimeheks. Tihti tuleb ette väikseid sildikesi teises keeles, mis tunduvad olulised, ent millest esmaspilgul aru saada võimatu. Siinkohal ongi hea kasutada Google Translate’i. Samuti on mobiilirakendusel kaamerafunktsioon, mis tõlgib arusaamatu võõrkeelse sildi koheselt.


LiveTrekker

See mobiilirakendus jälgib sinu liikumist, märkides ära, kui kiirelt ja kaua liigud. Eriti hästi sobib see matkajatele ja seiklejatele, kes saavad niimoodi silma peal hoida oma varasematel reisidel ja matkadel, kuid samuti ka lõpetamata asjadel. Lisaks laseb mobiilirakendus lisada pilte ja muljeid oma reisist.

Wolfram Sun Exposure

See on eriti kasulik mobiilirakendus inimestele, kellel on tundlik nahk ja kes reisivad päikeselisse kohta. Rakenduses saab sisestada oma nahatüübi, päikesekaitsekreemi tugevuse, mida kasutad ja aja, millal plaanid õue minna. Sisestatud informatsiooni põhjal ütleb rakendus, kui kaua saad väljas olla, ilma et saaksid päikesepõletuse.


Sound Sleeper

Hea taustamüra on mõnikord magamajäämiseks oluline. Erinevad mürad tekitavad vibratsiooni ja võnkeid. Kui need võnked sobivad meie keha võngetega, tekib inimesel hea ja rahulik enesetunne. Seetõttu on erinevatele inimestele rahustav erinevat liiki müra. Mõnesi inimesi rahustab näiteks nii-öelda summutatud linnaheli, teisi aga midagi muud. See mobiilirakendus on hea, sest aitab hästi uinuda.

Mamava

See mobiilirakendus on mõeldud peamiselt emadele, kellel on vaja rahulikku ja vaikset kohta lapse imetamiseks. Kuigi paljud avalikud kohad reklaamivad, et neil on sobivad võimalused olemas, siis on need vahel ikkagi liialt mürarikkad ja last häirivad. Mamava mobiilirakenduses on aga nimekiri erinevatest kohtadest, kuhu saab ema minna oma last rahulikult imetama ja kus tõesti on rahulik ja vaikne.

Owlet SmartSock 2

Mobiilirakendus on mõeldud lapsevanematele, kes soovivad oma väikseid lapsi jälgida siis, kui nad on ise kuskil eemal. Kui mõned aastad tagasi olid populaarsed raadiosaatja moodi beebimonitorid, siis Owlet SmartSock 2 on hoopis uutmoodi tehnoloogia. Lapsevanem saab jälgida ka lapse hapnikutaset, südamelöögisagedust ja palju muud. Muidugi on see kallis lõbu ja kogu komplekti eest tuleb välja käia ligikaudu 250 eurot.

Duolingo

See on mobiilirakendus lapsevanematele, kes soovivad laste kõrvalt uusi keeli õppida. Samuti on mobiilirakenduses lastesõbralik lisa, mis muudab keeleõppe ka lapsele lõbusaks ja hõlpsaks. Seda on hea kasutada reisides, et tutvuda kohaliku kultuuri ja keelega. Samas on mobiilirakendusest leidub informatsioon uue riigi ja keele kohta huvitav ja arendav ka lapsele.


Time Out

Time Out on hea mobiilirakendus neile, kellel pole reisiplaan väga täpselt paigas või kellel lihtsalt hakkab vahepeal igav. Nimelt pakub rakendus erinevaid võimalusi, mida linnas teha ja kuhu minna. Mobiilirakenduses on välja toodud populaarsed baarid, vaatamisväärsused ja muud kohad. Samas ka värskeim informatsioon lähiajal toimuvate kontsertide ja ürituste kohta. Time Out on kasulik mobiilirakendus ka siis, kui suurem osa plaane on juba paigas, sest alati võib avastada mõne uue ja huvitava koha, mis on väärt külastamist.

Allikad: SmartTraveler, The Guardian