Kokku hinnati 141 riiki, arvestades kohalesaamise hindu ja kohapeal turistina elamise kulusid. Arvestati keskmist lennukipileti hinda maailma olulisematest sõlmpunktidest riiki, hotellihindu, igapäevaseid elamiskulusid, kütusehindu, ostujõu pariteeti. Kui säästlikum reisija loodab nüüd leida head sihtkohad järgmiseks puhkuseks, siis paraku tuleb enne hoolega valida - odavus võib tähendada ka kohalike suurt vaesust, sõjaolukorda ja kõrget kuritegevuse taset. Samas muidugi leiab siit ka tõeliselt põnevaid sihtkohti, mida saab palju kulutamata külastada.

Lennuhinnad on võetud aastast 2014, hotellitubade keskmised hinnad aastatest 2013-2014, ostujõu pariteet on pärit novembrist 2014 ja kütusehinnad eelmise aasta lõpust.

Lennupileti hinnad on maailma riikide seas odavuselt 44. kohal, esimese klassi hotellis ööbimine maksab keskmiselt 185,70 dollarit, olles odavuselt 81. kohal 102 riigist, mille kohta olid andmed olemas. Võrreldes USA-ga on Alžeerias hinnad 60 protsenti madalamad. Kütusehindade poolest on Alžeeria maailmas odavuselt kuues riik.

Lennuhinnad Pakistani on Alžeeriast veel odavamad, keskmine hotellihind on 94,30 dollarit, mis teeb riigist 18. kõige odavama majutusega riigi maailmas. Hinnad on 70 protsenti madalamad kui USA-s. Pakistani kütus on aga odavuselt maailmas 38. kohal.

Lennud Indiasse on odavuselt maailmas 16. kohal. Esimese klassi hotellis saab ööbida 93 dollari eest. See annab odavuse edetabelis 14. koha.

Nii nagu Pakistanis, nii on ka Indias hinnad 70 protsenti USA tasemest, kütuse hinna poolest on India odavuselt 48. kohal.

Lennud Alžeeria ja Liibüa vahel asuvasse suuresti turismist elatuvasse riiki on maailmas odavuselt 50. kohal. Esimese klassi hotellituba maksab 91,10 dollarit, see annab odavuselt maailmas 11. koha.

Keskmised esimese klassi hotellihinnad on 109,60 dollarit öö ehk 27. kõige odavam majutus maailmas.

Malaisia on hindade poolest maailmas 42. kohal, hinnad on ameeriklastega võrreldes poole madalamad. Kütusehinna järgi on Malaisia maailma 14. kõige odavam riik.

Väike Senegali naaber on Aafrika väikseim riik. Lennuhindade odavuse poolest on Gambia 46. kohal. Selles riigis on maailma kõige odavamad hinnad. Kaubad ja teenused on keskmiselt 70 protsenti madalama hinnaga kui USA-s.

Hotellihindade info võrdlustabelis puudub.

Praegu sõjaseisukorras olevas riigis pole turistidel turvaline. Siiski rahvusvahelised lennud veel toimivad ja need on odavuselt 48. kohal maailmas.

Hindadelt on Jeemen 19 kõige odavama riigi seas, ka kütus on üks odavaimatest. Hotellihindade kohta paraku statistiline info puudub.

Lennuhinnad on 11. kõige odavamad maailmas. Esimese klassi hotell maksab keskmiselt 93,90 dollarit öö, mis on 17. kõige soodsam. Hinnad on 60 protsenti madalamad kui USA-s, kütus 11. kõige soodsam maailmas.

Lennuhinnad kunagi ülipopulaarsesse turismiriiki on odavuselt 43. kohal maailmas, esimes eklassi hotelli numbritoa hinnad teised kõige soodsamad maailmas (73,2 dollarit öö). Hinnad aga 70 protsenti madalamad kui ameeriklastel.

Venemaaga lennuühenduse katkemise järel on hinnad kukkunud veelgi.

Kui ohutu on riik, peab igaüks suutma ise hinnata - Eesti ja ka väga paljude teiste riikide reisikorraldajad julgevad inimesi sinna jätkuvalt päikese kätte lennutada.

Ehkki mõnedes lääneriikides peetakse Iraani praegu turismi jaoks mittesoovitatavaks, on olukord enamuses sealsetes sihtkohtades siiski rahulik ja vaid piirialadel võib turistidel ohtlik olla. Tegemist on maailma odavaima riigiga, kuhu reisida: lennuhinnad on odavuselt kolmandal kohal maailmas, hinnad ühed odavaimad, kütus odavuselt kaheksas. Hotellihindade statistika puudub.

Maailma Majandusfoorumi raporti põhjal koostas edetabeli Business Insider.