Business Insider reastas The Economist's Intelligence Uniti uuringu tulemusena maailma kõige turvalisemad linnad, võttes arvesse kategooriaid nagu isiklik turvalisus (st siis võimalust tänaval või lausa oma kodus rünnaku ohvriks langeda), infrastruktuur ja liiklus, tervisega seonduvad ohud (arstiabi kättesaadavus, aga ka toidu kvaliteet) ning digitaalne turvalisus, mis meie maailmas järjest olulisemaks muutub.

Tulemused on päris üllatavad ja Euroopal ei lähe kahjuks üldse nii hästi, kui me tahaksime.

10. New York City
Ehkki kõik mäletavad kaksitorne, on linna üldine turvalisus sellest ajast saadik väga-väga palju tõsunud ning kõrgeid punkte teenib NYC ka digitaalse turvalisuse eest.

New York

Melbourne on turvaline ja ka väga kõrgetel kohtadel edetabelites, mis kõrvutavad elukeskkonda ja elamiskulusid. Selles rohelises linnas on kõik teenused mõistlike hindadega ning inimeste oodatav keskmine eluiga lausa 86 aastat!

Melbourne

Demokraatlik linn, kus toit on tervislik ja turvaline ning äri ajada lihtne ning korruptsioonivaba.

Toronto
Zürich

Tävavad on siin turvalised, aga pisut punkte läheb kaotsi digitaalse turvalisuse arvestuses.

Sydney

Ehkki Euroopa südames ja Brüsseli külje all, on selles linnas meeleolu hoopis teine. Autoõnnetusi siin peaaegu ei toimu ja tänavad on ka muus mõttes turvalised.

Kõige kõrgemal kohal asuv Euroopa linn on kohe meie naaberriigis! Stockholmi inimesed ei pea muretsema oma tervise pärast ega kartma õhtuti tänavatel liikuda.

Stockholm

Jaapan on üks turvalisemaid riike, kuhu reisida või kus elada - suurlinn saab nii kõrge koha!

Osaka

Mitte küll täiesti demokraatlik riik, kuid asjad on seal kontrolli all ja inimeste turvalisus tagatud igas mõttes.

Parimad kohad, kuhu sõita veebruaris

Ka miljonilinnad võivad olla ohutud! Vaatamata sellele, et Tokyo pole looduslikult päris turvaline - seal on maavärina oht - annavad kõik muud kategooriad nii kõrged punktid, et see 13 miljoni inimesega linn on väga turvaline paik elamiseks ja töötamiseks.

Tokyo