Suurbritannia välisministeerium on öelnud, et turistide piirkonnad, mis asuvad Niiluse ääres (nagu Luxor, Qina, Aswan, Abu Simbel jt) ning Punase mere kuurordid Sharm el Sheikh ja Hurghada pole otseselt ohtlikud. Hoiatus kehtib vaid ülejäänud Egiptuse osas.

Tegemist on pigem tehnilist laadi probleemiga ja puudutab rohkem lennureisimist. Suurbritannia vedajad ei ole näiteks Sharm el Sheikhi lennanud 17. novembrist saadik. Sinna saaks teoorias minna ja jaanuari pakasest puhata, aga esmalt peaks selleks sinna kuidagi jõudma. Ka Eestist ei lenda keegi Sharm el Sheikhi lennujaama.

Lähima tuleviku osas on aga teada erinevate Suurbritannia reisikorraldajate ja lennufirmade paika pandud kuupäevad, millest alates võib juhtuda, et lennud taastuvad. EasyJet näiteks on öelnud, et ei jätka lende enne, kui välisministeeriumi soovitused positiivseks muutuvad, kuid on kalendrisse märkinud võimaliku kuupäeva, millest alates see juhtuda võiks. See on 29. veebruar. Kui see ka tõele vastab, hakkab EasyJey Gatwickist, Lutonist, Stanstedist ja Manchesterist taas Sharm el Sheikhi lendama.

British Airways on samuti tulevikku sellise kuupäeva paigutanud - 13. veebruar - mil lennud Gatwickist taastatakse. Nii EasyJeti kui British Airwaysi kuupäevad lükkuvad mõistagi kohe edasi, kui välisministeeriumi hoiatusi pikendatakse.

Paketireiside müüja Thomson ja Thomas Cook - mis mõlemad korraldavad tšarterreise Sharm el Sheikhi - on teinud ühisavalduse, et ei korralda enne reise, kui 23. märtsil. Ka selle kuupäevaga on nii, et kui välisministeeriumi hoiatus on siis endiselt jõus, reise ei toimu.