Matkasõbrad peavad juunikuus külastama RMK looduskeskusi ning iga külastus annab allahindlust festivalipassi hinnast.

Iga külastatud RMK looduskeskus annab 10% sõbralikuma hinna. Külastades enne Seto Folki näiteks kolme keskust, saab kohapealt osta Seto Folgi passi 30% soodsamalt. Tõelisi loodushunte, kes jõuavad enne festivali külastada kümmet või enamat looduskeskust, oodatakse folgile tasuta.

Seto Folgi matkaprogrammi juhi Toomas Valgu sõnul pakub Seto Folgi matkaprogramm suvise muusikafestivali kõrvale ka põnevaid matkaseiklusi: "Taas toimuvad eelmisel aastal väga populaarseks osutunud matkad, näiteks retk seenemetsa koos kohaliku korilasega ja poole-järve üllatusmatk koos sauna, paadi- ja pillimehega, lisaks ekstreemmatk julgetele, ühe meetri minimatk pisikestele või laisematele folgilistele, öine nahkhiireretk ja õhtune linnulauluretk hobuvankriga."

RMK matkajuhid on ette valmistanud erinevad põnevad rajad ja jagavad nende kohta folgi matkatelgis soovitusi. Kohalikud giidid viivad huvilisi aga ka sellistesse paikadesse, mis üksi seigeldes võiksid avastamata jääda.

Seto Folgi ja RMK koostööga soovitakse inimesi rohkem loodust märkama panna ja teavitada eestlasi metsapuhkuse võimalustest. Eestis on 14 RMK looduskeskust, mille eesmärk on loodushariduse edendamine ja inimeste teadlikkuse tõstmine ümbritsevast loodusest.

Külastused pannakse kirja vastavale Seto Folgi postkaardile templiga, soodustuse saab lunastada kohapeal.