Mikrobioloogid võtsid bakteriproove viies lennujaamas ja neljas lennukis. Muidugi kahtlustati kõigepealt kõige bakterirohkema kohana tualetti, täpsemalt WC vee "pealetõmbamise" nuppu. Selgus, et seal oli 265 bakterit ruuttollil.

Üllatuslikult oli aga lennukis hoopis räpasemaid pindu. Seljatoest allalastavad lauad, millel lennureisijad ka söövad, sisaldasid ruuttollil kaheksa korda rohkem baktereid - 2155.

Selgus, et tualetid olid ühed puhtaimad kohad lennukis, kuna neid puhastatakse hoolega iga lennu vahel. Muud pinnad jäetakse aga tihti üle käimata.Turvavööde klambrid ja ventilatsiooniavad istmete kohal sisaldasid aga sama palju baktereid, kui tualeti veelaskmisnupul.

Uuringu tulemustes soovitatakse lennukisse kaasa võtta niiske kätepuhastuse salvrätik, et räpasemad kohad üle käia. Enne söömist tuleks kindlasti puhastada seljatoest alla käiv laud.

lühikesed pealeminekuajad ja tihedad elnnugraafikud lennukitel sunnivad puhastustöid optimeerima ja nii võibki juhtuda, et istmete söögilaudu puhastatakse vaid korra päevas, õhtul peale lende. Tulemused tõestavad, et tegelikult peaks söögilaudu puhastama iga lennu järel, nii nagu tualettegi.

Lennujaamades osutusid kõige räpaseimateks joogiveekraanide nupud. Seal oli baktereid ruuttollil 1240.

Võrdluseks: keskmine koduse tualetipoti äär sisaldab 172 bakterit ruuttollil.

Testimise viis läbi Ameerika Ühendriikide Rahvuslik Teadusfond.