Mõnede jaoks peitub reismise võlu kogemustes, seiklustes ja uudsuses. Teiste jaoks aitab reisimine aga endas selgusele jõuda. Siin on välja toodud mõned põhjused, miks reisimine tervisele hea on.

Näiteks on reisimine füüsilisele tervisele kasulik. Reisile minek aitab puhata ja laseb meil olla teises keskkonnas. Kui elame külmal maal ja reisime sooja kliimasse, on see meile kindlasti kasulikum ja laseb meil lõõgastuda ning nautida päikest.

Suurlinnade õhk on saastunud. Niisiis reisides mõnesse ookeaniääresse rahulikku paika, mõjub see tervisele hästi, sest ümbritsev õhk on puhas. Seda on inimesed teinud juba sadu aastaid. Võib-olla linnaõhk Tallinnas ei ole nii saastunud, kuid kindlasti on suur vahe nende linlaste jaoks, kes elavad mõnes ülerahvastatud suurlinnas.Foto: Unsplash

Reisimine paneb inimese rohkem liikuma. Enamik inimesi istub iga päev kontoris ja teeb laua taga tööd. Seejärel minnakse autoga koju ja istutakse diivanil. Tublimad käivad õhtuti või hommikuti trennis või jooksmas. Reisil liigub inimene aga kogu päeva vältel ringi. Käiakse erinevate vaatamisväärsuste juures ja jalutatakse mööda tänavaid. See on kehale hea, sest paneb liikuma ja murrab igapäevase rutiini. Lisaks kasutavad inimesed reisil olles näiteks jalgratast, kõnnivad rohkem mööda treppe ja erinevaid tänavaid.

Vaimsele tervisele mõjub reisimine samuti tervendavalt. Nimelt on inimene teises keskkonnas ja see mõjub üldjuhul hästi. Tuntakse ennast vabana, süüa-juuakse tavapärasest teisiti ja nähakse uusi asju. Uued kogemused on positiivsed ja annavad energiat. Olles teises kultuuris nädala, kaks või rohkem, nähakse kodumaale naastes asju teise nurga alt. Mõned reisid on aga väga konkreetse suunaga. Näitena võib tuua palverännakud.

Reisimine aitab aru saada ka prioriteetidest ja sellest, mis üldse oluline on. Kuna reisil olles on inimene tavapärasest keskkonnast väljas ja teise kultuuri keskel, väljenduvad tahes-tahtmata erinevad iseloomuomadused, millest võib-olla varem teadlik ei oldud. Tüüpiliselt kestab reis mitu päev ja viib mõtted niivõrd eemale, et alandab stressi ja paneb asju teisiti hindama.

Allikas: SmarterTravel