Puhkus — see on muredest eemalolek, aktiivne liikumine, ilma et ise seda tähelegi paneks, sest kõik on ümberringi uus ja huvitav. Üks korralik puhkus võiks sisaldada ka üht mõnusat reisi, et värskendada nii vaimu kui keha.

Isegi kui käid ärireisil, on tagasi tulles kuidagi parem tunne. Toome teieni viis põhjust, miks reisimine on tervisele hea ja aitab end pärast paremini tunda.

1. Laed end emotsionaalselt ja suureneb empaatiavõime

Puhkus, eriti vee lähedal, vee ääres, peal või all aitab emotsionaalselt end vormi viia ja vesi on ka hea loomungulisuse arendaja või taastaja. Seega võta endale puhkus, kus saab ka vee lähedal olla.

2. Saad oma kadunud füüsilise vormi tagasi

Kuigi kontoritoolil istujad proovivad õhtul veel kiirelt natuke trenni teha, on aktiivne puhkus veel parem ja kiirem viis märkamatult oma vormi parandada. Reisil liigutakse palju, füüsiline koormus on tavaliselt suurem kui tööl ja iga päev kõnnitakse pikki vahemaid. Tüüpiline linnapuhkus tähendab näiteks üle 12 km kõndimist päevas, tihti veel oluliselt rohkem. Lisaks tasub võtta huvitavaid aktiivseid tegevusi — kajakisõitu, rattasõitu, mägimatka jne. Tavaliselt uutes ja põnevates kohtades aktiivselt puhates väsimust ei taju enne kui alles õhtul.

3. Stress väheneb ja uued kogemused tõrjuvad muremõtted

Arstid soovitavad: võta puhkus ja reisi, kui stress vaevab. Uutes kohtades on hoopis uued emotsioonid, pidevalt korduvad muremõtted unustatakse. Uued inimesed, uued emotsioonid ja uued kogemused aitavad vaimse tasakaalu kiirelt korda saada.

4. Maga ja puhka

Tervisele mõjub väga hästi ka korralik magamine ja väljapuhkamine, mille jaoks maksab reisil ka aega võtta. Täiskasvanu võiks vähemalt seitse tundi magada, seega ära kiirusta igal hommikul järgmisele bussile, et varavalges uude kohta sõitmist alustada.

5. Pikk reis mõjub positiivselt mitme kuu jooksul

Kui puhkad vähemalt kord aastas pikemalt ja teed mõne nädalase reisi, on selle mõju ka pikem ja aitab end paremini tunda kui mitte mitmeid kuid, siis vähemalt nädalaid pärast puhkust.

Allikas: Huffington Post