Birmingham, Margate ja Dresden on ühed neist populaarsetest sihtkohtadest, mida oleme viimastel aastatel soovitanud. Kuid millised on seekord maailma parimad reisisihid? Selles osas on selleaastane nimekiri pisut erinev. Oleme valikusse pannud haruldasi reisisihtkohti, mis harva satuvad tuntud reisibrošüüridesse ja seda kas turvaolukorra tõttu või liigsetest eelarvamustest.

Nende kõrval on meie soovitustes aga ka käepärased kohad kiireks linnapuhkuseks, mis pakuvad täiendust talvisel ajal soojade ning päikeseliste lõunamaade rannapuhkuse või metsikus looduses puhkamisele.

Samuti on paljud seda nimekirja näinud oma silmad suureks ajanud Brasiilia või Birma puudumise pärast. Arvame, et need on ka head sihtkohad, kuid ei pea olema parimate seas just 2014. aastal. Tõusvad hinnad ja tohutud rahvamassid aga peaksid tähendama, et praegune aasta pole just see kõige õigem neisse kohtadesse puhkusele minekuks.

Siin on Telegraph Traveli 2014. aasta sihtkohtade TOP 20 lühike ülevaade.

Linnad

1. Glasgow, Šotimaa: sest tegemist on vana tööstuslinnaga, mis on nüüdseks muutunud kunsti, muusika ja teatriloome keskuseks. Sel aastal toimub Glasgows ka üks maailma olulisimaid spordisündmusi - Hea Tahte Mängud.

2. Matera, Itaalia - hea reisisiht enese sisse vaatamiseks ning Itaalia vanimate freskode äranägemiseks. UNESCO maailmapärandi hulka arvatud vanalinn on uuesti elu ärganud, kunagisest ühest vaeseimast piirkonnast on taas saanud turismisihtkoht elavate baaride, heade restoranide ja kuldsete müüridega hoonetega.

Bordeaux.

3. Bordeaux, Prantsusmaa - jõeäärne elegants, neoklassikaline suursugusus ja arvatavasti maailma parimad veinid.

4. Jerusalemm - pühamaist püham linn. Linnas toimub neljandat korda Jerusalem Season of Culture festival, see linn on sajandeid olnud ka palverännakute sihtpunkt.

5. Charleston, Ameerika Ühendriigid - Ameerika vanamoodsa lõunaosariikide õhustiku hoidja, nüüd aga saanud ka loominguliseks keskuseks kuulsate peakokkade, kunstnike ja disaineritega.

Loodus

6. Chengdu, Hiina - UNESCO hinnangul on tegemist paljude erinevate toiduvalmistamise kunstide sünnipaigaga, samuti pärineb siit hiidpanda. Kuigi linnas elab ligi 16 miljonit inimest, ümbritseb hiiglaslikku metropoli hulk Hiina olulisimaid rahvusparke ja looduspiirkondi, kus saab näha hiidpandasid nende loomulikus keskkonnas või siis maiustada linnas mõnikord kummalisena tunduvate roogadega.

7. Liuwa Tasandiku Rahvuspark, Sambia - üks Aafrika suurimatest looduskaitsealadest, kus kaitstakse ahvilisi, lõvisid, sadu linnuliike ja hoitakse võimalust loomade rändeks, mille ulatus konkureerib Serengetiga.

8. Sumatra, Indoneesia - tihe džungel, elevandid ja jube hea kohv. Sumatra pole Indoneesias veel väga massilise turismi sihtkoht.

Rannapuhkus

9. Alaçatı, Türgi - võistleb Bodrumiga Egeuse mere kõige stiilseima ja moekama turismikuurorti tiitli pärast. Poolsaare tipus käivad surfarid, sest seal on peaaegu alati piisavalt tuuline. Moodne ajaveetmine koos vanade aegade sarmiga kohtuvad siin.

10. Egadi, Itaalia - väike arhipelaag, mis viib tagasi la dolce vita ajastusse viiekümnendatel.

11. Filipiinid - valge liivaga rannad, majesteetlikud maastikud ning selline metsik loodus, mida mujalt ei leia saadetuna nädalapikkustest fiesta´dest tantsu ja trummimänguga.

12. Kanouan, Kariibi meri - tõelist põgenemisvõimalust pakkuv ilus troopikasaar Grenadiinides, kuhu miljardärid saavad põgeneda miljonäride eest. Sinna ei põgeneta asjata: saarel on unelmate sinised laguunid, ideaalsed liivarannad, lopsakas loodus ja parimad puhkevõimalused.

Uued avastused

13. Paapua Uus-Guinea - metsik, mitmekesine ja eksootiline maa vihmametsade, iidsete hõimude, vulkaanide ja puutumata loodusega.

14. Kashmir, India - mägine piirkond Indias, mida kutsutakse Aasia Šveitsiks. Veel alles hiljuti turistide jaoks ohtlik piirkond Pakistani piiri lähedal on kuulutatud nüüd turvaliseks, nii et võib taas avastama minna.

Vulkaan El Salvadoris.

15. El Salvador - jällegi rohkem tuntud pigem oma kodusõja poolest, on see väike maa praegu väärt avastamist Vaikse ookeani randade, vulkaanide, koloniaalajastu linnade ning Maia-aegsete varemete pärast.

Ringreisid

16. Ganges, India - sest seal saab nüüd kruiisida maailma ühel kõige vaimsemal jõel. Sel aastal on võimalik jõge avastada uutmoodi - Rajmahali uus kruiisialus, mida opereerib Assam Bengal Navigation väljub sel aastal oma esimesele reisile Patnast Varanasisse.

17. Iraan - see aasta on murranguline, mil Iraan oma ajalooliste mošeede ning iidsete küladega avaneb laiemalt lääne turistidele.

Pikamaareisid

18. Stewarti saar, Uus-Meremaa - riigi kolmas saar, millest teatakse vähem. Tavaliselt külastatakse kas Lõuna- või Põhjasaart, Stewartist on aga saamas ökoturismi kuum sihtkoht.

19. Darwin, Austraalia - see pole enam Austraalia metsik ääremaa, vaid troopiline moodne sihtkoht, kus sulanduvad Austraalia põlisrahvaste, Aasia ja Euroopa kultuur.

20. Red Mountain, Kanada - kultuskuurort puudrisõltlastele, kes tahavad värskes lumes mäesuusatada. Üks karmimate radadega suusapuhkuse paiku kogu Põhja-Ameerikas.

Kas oled sellise sihtkohtade valikuga nõus? Anna kommentaarides teada, millised olulised kohad 2014. aastal võiksid veel nimekijas olla.