Annika Haas: "Oma fotolugu jutustades püüan anda nähtut ja kogetut edasi võimalikult autentselt, kasutades selleks ka kindlaid fototehnilisi vahendeid: negatiiv-laifilmile jäädvustamine nõukaaegse kaameraga Ljubitel, et saavutada väljaspool Soodevahet kadunud ajastu hõng, milles portreteeritud viimane nõukogude inimene datšarajoonis veel siiani eksisteerib. See poliitiline konflikt, mis vana ja uue ajastu põrkumisest on tekkinud ning kuidagi muutuda ei taha, pole siinsetes kohalikes suunatud niivõrd väljapoole, vaid on pigem sisemist laadi: inimese enda hingevalu ja tahtmatus või oskamatus tänapäevaste oludega kohaneda."

Positiiv on Eesti fotoajakiri, mis ilmub alates 2010. aastast. Ajakiri jäädvustab erinevate fotograafide loomingut alates fotograafia algusaegadest kuni tänapäevani. Ajakiri on inspireerivaks partneriks professionaalsetele fotograafidele ja kunstnikele, julgustavaks kaaslaseks harrastajatele ja pakub huvitavat lugemist fotosõpradele.

Positiivi galerii eesmärgiks on tutvustada fotokunsti alates ajaloost kuni nüüdisajani erinevate fotograafide loomingu kaudu. Oluline on roll kogukonna fotogaleriina. Pelgulinna päevadel, 28. mail avatakse Positiivi galeriis ajaloolase ja Pelgulinna elaniku Jaak Juske näitus vanadest Pelgulinna fotodest.

Positiivi peatoimetaja ja galerii juhataja Kristel Schwede: „Tehnoloogia kättesaadavus ja kasutusmugavus on loonud suurepärased võimalused fotograafiaga tegelemiseks. Loomingulise igatsusega inimesed ükskõik mis vanuses võivad fotograafina ennast teostada. Peaasi, et oleks uudishimu ja kirge, pühendumissoovi ja fotograafilise nägemisoskuse arendamiseks kannatlikku meelt.“

Lennukivaatlejad

Lennukivaatlejad